ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σκίαστρα στα σχολεία – Προγραμματική Δέσμευση της “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”

0

Στοχεύουμε να τοποθετήσουμε σταδιακά σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, σύγχρονες κατασκευές σκίασης με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα σκίασης τελευταίας τεχνολογίας που παράλληλα θα είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά.

Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε καλαίσθητα σκίαστρα αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως για παράδειγμα τα shadesails / ιστία σκίασης και άλλες, έτσι ώστε να μη δημιουργούμε κινδύνους με τις βάσεις που απαιτούνται σε άλλες λύσεις όπως είναι οι πέργκολες.

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να βγουν με τους δασκάλους τους από την αίθουσα, να χαρούν τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι, να ενισχύσουν την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον, να κάνουν με ασφάλεια και σωστές συνθήκες τις υπαίθριες δραστηριότητές τους.

Θέλουμε η σχολική αυλή να αποτελέσει το σημείο των πιο όμορφων αναμνήσεων των μαθητών.

Ανάλογες λύσεις θα χρησιμοποιήσουμε και για σκίαση σε κοινόχρηστους χώρους σε ολόκληρο το Δήμο για να ανακουφίσουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες από την έντονη ζέστη, να δημιουργήσουμε όμορφα σημεία συγκέντρωσης και αναψυχής.

Η παρούσα δράση θα συνδυαστεί και με ενίσχυση της βλάστησης, με φυτικά είδη προσαρμοσμένα στο κλίμα της κάθε περιοχής και πάντα υπό την προϋπόθεση της απόλυτης ασφάλειας.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
“ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” – ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γιάννης Ροτζιώκος: Η Πελοπόννησος στον 21ο αιώνα

Previous article

Διώρυγα Κορίνθου: Το θαύμα της μηχανικής που διέψευσε τον χρησμό της Πυθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.