ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

O Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου εξηγεί το λόγο που τα αλμυρίκια “εξαφανίστηκαν” από την Ιερατική

0
Δέκα μικρά αλμυρίκια “εξαφανίστηκαν” από την παραλία της Ιερατικής προκαλώντας την αντίδραση δημοτών που επισκέπτονται τακτικά τη μικρή παραλία της Κορίνθου.
Ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, έδωσε απάντηση, εξηγώντας τους λόγους αυτής της ενέργειας, μέσω μιας ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα.
Αναφέρει, λοιπόν, ο κος Παπαδημητρίου:
“Απ΄τη νέα χρονιά που ορίστηκα Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και με τα νέα μέλη του ΔΣ ένα απ΄τα θέματα που θέσαμε ως άμεση προτεραιότητά μας είναι ο καλαίσθητος σχεδιασμός της ανάπλασης του χώρου πρασίνου της παραλίας Ιερατικής με στόχο την αναβάθμιση και την ικανοποίηση των αναγκών όσων κάνουν χρήση. Στο πλαίσιο αυτό προβήκαμε στην απόφαση μεταφύτευσης των δέκα (10) αλμυρικιών που είχαν φυτευτεί κατά μήκος της παραλίας προεκλογικά – χωρίς απόφαση ΔΣ – σε άλλο χώρο της παραλιακής ζώνης του δήμου μας. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αγροτικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, μεταφυτεύτηκαν στο τέρμα της οδού Κολιάτσου.
Στη θέση τους, τις αμέσως επόμενες μέρες, θα φυτευτούν νέα δέντρα που μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα αλμυρίκια, κάνουν φυσική σκιά, είναι ανθεκτικά και δεν εμφανίζουν κάποια «ελαττώματα» που έχουν τα αλμυρίκια. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανάπλασης που θα αλλάξουν προς το καλύτερο όλη την εικόνα του ευρύτερου χώρου της παραλίας.
Όραμά μας είναι η Κόρινθος, ο Δήμος μας να αποκτήσει περισσότερο πράσινο αλλά με κατάλληλο σχεδιασμό και αισθητική.”

Το Ξυλόκαστρο και η Κορινθία πρωτοπόροι στον εθελοντισμό και την προσφορά αίματος

Previous article

Κόρινθος: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν γιατί έκλεψαν ρούχα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.