ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κόρινθος: Μετά την επίθεση σκύλου σε μαθητή υπερψηφίστηκε στο ΔΣ η ενοικίαση χώρου για την άμεση λειτουργία κυνοκομείου

0

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, συζητήθηκε στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων το θέμα αναγκαιότητας ενοικίασης χώρου για την περίθαλψη και τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Καρασάββας ενημέρωσε το σώμα ότι ο χώρος που είχε ενοικιαστεί από το δήμο μας για να κατασκευαστεί το Διαδημοτικό Κυνοκομείο των Δήμων Κορινθίων και Βέλου-Βόχας στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είναι έτοιμο σε νωρίτερα από δύο χρόνια. Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη η ενοικίαση ακινήτου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του και να δώσει λύση στην υπάρχουσα κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η πρόταση αυτή , ψηφίστηκε θετικά από τους συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και από τους συμβούλους των παρατάξεων των κ.κ. Πρωτοπαπά και Γκουργιώτη. Η “Συμμαχία Πολιτών” κατέθεσε και ψήφισε τη δική της πρόταση γιατί όπως ο κ. Νανόπουλος εξήγησε, πιστεύει ότι η ενοικίαση απλά ενός χώρου δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. Το κυνοκομείο για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να στελεχωθεί από ανθρώπους που έχουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες άδειες για να περισυλλέξουν και να φροντίσουν τα αδέσποτα. Η απάντηση του κ. Καρασάββα ήταν πως θα γίνει σε συνεργασία με τις φιλοζωικές και τους εθελοντές.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου για το περιστατικό όπου ένας σκύλος επιτέθηκε σε μαθητή και τον δάγκωσε στο χέρι (Παρασκευή 12/4).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο Σύλλογος η επίθεση ήταν απρόκλητη και “στο περιστατικό ήταν παρόντες και άλλοι μαθητές που άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι στην μέση του δρόμου… Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση γονέων. Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες…”.

Το ενδιαφέρον είναι πως, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, “πριν δύο μήνες ο Σύλλογος Γονέων υπέβαλε τηλεφωνική καταγγελία στην Αστυνομία, με την οποία ζητούσε να περισυλλεγεί το σκυλί, καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους μαθητές”.

Η αστυνομία ενημέρωσε σχετικά τον δήμο, ο οποίος, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου απάντησε ότι “το συγκεκριμένο σκυλί δεν είναι επιθετικό” και ότι απλώς “γίνονται έργα στην περιοχή και αυτό τρομαγμένο τρέχει πάνω κάτω”, ενώ φοβάται και να μην του πάρουν την τροφή του…“.

Συμπλήρωσε ακόμα πως δεν πρόκειται για επιθετικό και αδέσποτο σκύλο…

Ο σύλλογος αναφέρει ακόμα ότι το ζώο “ζούσε σε περιφραγμένη αυλή ενός συνεργείου, απέναντι από το σχολείο, που κατεδαφίστηκε πριν από δύο μήνες περίπου. Από τότε το σκυλί έχει αφεθεί από τον ιδιοκτήτη του στην τύχη του και περιφέρεται αδέσποτο έξω από το σχολείο, γαβγίζοντας τους περαστικούς…”.

Και καταλήγει πως “απαιτούμε από το Δήμο Κορινθίων να πράξει τα νόμιμα μέτρα και να περισυλλέξει το αδέσποτο από τη γειτονιά του σχολείου μας…”.

θεατρική παράσταση ”ΤΟ ΤΑΒΛΙ” με τον Αλέξανδρο Ρήγα & Αντώνη Κρόμπα την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18.15 Κόρινθος

Previous article

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.