ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κόρινθο (φωτογραφίες & βίντεο)

0

Μετά από 10 μέρες λαμπαδηδρομίας στη χώρα μας η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Κόρινθο την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024. Η εκδήλωση της λιτής και επιβλητικής, συνάμα τελετής υποδοχής, έγινε στον Φλοίσβο της Κορίνθου. Η φλόγα διανυκτέρευσε στην Κόρινθο και σήμερα ξεκίνησε για Αθήνα όπου το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο θα γίνει η Τελετή παράδοσης.

Ο ολυμπιονίκης Νίκος Ξυλούρης, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο. Η διαδρομή ξεκίνησε απ΄ την οδό Πατρών, συνέχισε στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντίστασης, με λαμπαδηδρόμους Κορίνθιους αθλητές. Κατέληξε στον Πήγασο όπου και ακολούθησε το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης, με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Γαλλίας, αλλά και αυτού του Ολυμπιακού Ύμνου.

Ακολούθησαν ομιλίες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση, πλαισιώθηκε, με μουσικά δρώμενα, σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και το “Καλογεροπούλειο Ίδρυμα”. Συμμετείχε χορωδία με παιδιά από σχολεία του Δήμου Κορινθίων.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την Τελετή παράδοσης στην Κόρινθο:

Το Εκλογοδικείο… αποτελειώνει τους Σπαρτιάτες

Previous article

2 στα 2 o Παμβοχαϊκός στα play-off για την άνοδο στην Α2

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.