1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για λεφτά ακούμε … χαρά δεν βλέπουμε!

0

Μαθαίνουμε πως ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ενεργοποίησε νέες χρηματοδοτήσεις σε δήμους της χώρας (Φιλόδημος ΙΙ), μεταξύ των οποίων και ο δήμος Κορινθίων.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας μας ενημερώνει ότι ο δήμος Κορινθίων θα χρηματοδοτηθεί με 233.000 ευρώ για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών. Με συμβολή ιδίων πόρων του Δήμου ύψους 235.581,12 ευρώ, το συνολικό ποσό για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στις 468.581,12 ευρώ.

Με μισό εκατομμύριο ευρώ περιμένουμε να δούμε κάτι περισσότερο από μία καινούργια τσουλήθρα και τραμπάλα… Οι παιδικές χαρές της πόλης μας είναι σε θλιβερή κατάσταση και οι περισσότερες ακατάλληλες λόγω επικινδυνότητας. Το πρόβλημα έχει φανεί ακόμα περισσότερο τώρα που οι περισσότερες οικογένειες σταμάτησαν τα καλοκαιρινά μπάνια όπου απασχολούσαν τα παιδιά όλο το απόγευμα και τώρα δεν ξέρουν που να τα πάνε…

Η μόνη λύση που έχουν οι γονείς αν θέλουν τα παιδιά τους να παίξουν σε καθαρό, ασφαλή χώρο είναι οι παιδότοποι ή τα ιδιωτικά κέντρα απασχόλησης. Οι περισσότεροι όμως δεν μπορούν να αντέξουν  το κόστος αυτό σε καθημερινή βάση.

Και εδώ θα υπενθυμίσω για άλλη μια φορά πως ο δήμος Κορινθίων δεν κατάφερε εως τώρα να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ειδικά το καλοκαίρι) για τους εργαζόμενους γονείς , όπως άλλοι δήμοι στην Κορινθία και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Θα πρότεινα να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και οργάνωση σε αυτό το κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του μιας και έχει “ξεχαστεί” δεκαετίες πίσω.

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη

 

Δράσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κορινθία

Previous article

Την βελτίωση χρηματοδότησης του Αγροδιατροφικού τομέα ζήτησε ο Χαρ. Κασίμης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.