1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στα καμμένα του 2021 το αιολικό πάρκο – Υπάρχει ακόμη Ελπίδα

0

Με κόκκινο κύκλο οι καμμένες εκτάσεις του 2021, με κίτρινο οι αιτήσεις για κατασκευή αιολικών πάρκων και με πράσινο οι αδειοδοτημένες αιτήσεις στα Γεράνεια.

Με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών πλέον σε ΟΛΕΣ τις κορυφογραμμές της ελλάδας καταφέραμε να κάνουμε ακόμα και την πιο πράσινη και φιλική για το περιβάλλον ενέργεια αντι-οικολογική και καταστροφική.

Υπάρχει ακόμη Ελπίδα

Όπως γράφουν και στην ομάφα Όχι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια κάθε αίτηση που γίνεται από την εταιρεία- επενδυτή προς την ΡΑΕ περνάει στάδια αξιολόγησης, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο.

Στις 19 Απριλίου 2024 πήραν βεβαίωση παραγωγού οι αιτήσεις που ξεκίνησαν να γίνονται στα Γεράνεια ένα μήνα μετά τη πυρκαγιά του 2021 για συνολικά 19 αιολικά <<πάρκα>> 183 ανεμογεννήτριες 200 μέτρων ύψους , από αυτές 47 ανεμογεννήτριες στους Αγίους Θεοδώρους με μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Το αν έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι την βεβαίωση εγκατάστασης και την άδεια λειτουργίας, κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά καθώς έχουμε δει να ξεκινούν έργα με διαδικασίες fast track για λόγους “εθνικής σημασίας”.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως στις 19 Απριλίου 2024 ήταν να πραγματοποιηθεί η δίκη για τη θέση Μακρυπλάγι (ραντάρ) που είχε πάρει βεβαίωση παραγωγού το Νοέμβριο του 2022 όπου πήρε αναβολή για τον Ιούνιο.

Καλούμε όλους τους πολίτες , συλλόγους και συλλογικότητες να σταθούν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να καταστραφούν τα Γεράνεια Όρη. Θα μας βρουν απέναντι τους.

Στο χάρτη των Γερανείων:

1) Με κόκκινο είναι οι εκτάσεις που κάηκαν το 2021.

2)Με κίτρινο είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει για ανεμογεννήτριες ( σε λίγες μέρες θα είναι πράσινο).

3) Με πράσινο είναι οι αιτήσεις που έχουν πάρει βεβαίωση παραγωγού.

4) Τα μπεζ τετράγωνα είναι οι μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Από Όχι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια

Μια εβδομάδα γεμάτη επιτυχίες για τον Παμβοχαϊκό

Previous article

Τροχαίο δυστύχημα στην Κορινθία – Νεκρός 33χρονος μοτοσικλετιστής

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply