1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΠΟΨΕΙΣΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Βασίλης Μπαλάφας: Τα “θαύματα” δεν έχουν μεγάλο κόστος…

0

Το αναγκαστικό λουκέτο στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου έφερε στο προσκήνιο το μικρό θεατράκι του δημαρχείου, το οποίο φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο μία ερασιτεχνική θεατρική παράσταση. Ανέδειξε ωστόσο και μια νέα πραγματικότητα για τον χώρο αυτό, ο οποίος ήταν παραμελημένος.

Αυτή τη νέα πραγματικότητα ανέδειξε με μία ανάρτησή του στα social media ο γραμματέας του δήμου Κορινθίων Βασίλης Μπαλάφας, ο οποίος περιέγραψε όλα όσα έγιναν εκεί για να μετατραπεί ο χώρος σε ένα μικρό θαύμα

Κόστος ; Ελάχιστα ευρώ…!Λίγο μεράκι θέλει, λίγη καλή διάθεση και τα μικρά θαύματα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Πολλοί μιλούν για “ΑΛΛΑΓΗ” και την ευαγγελίζονται … Ταλαιπωρημένη λέξη στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες.

✅Τι είναι όμως τελικά ή “αλλαγή” ; Πως ξεκινά ; Στο ερώτημα “από που να ξεκινήσει κανείς” έχουν χαθεί οι μεγαλύτερες υποσχέσεις …

✅Η δική μου απάντηση είναι ότι πάντα μια μεγάλη αλλαγή ξεκινά από αυτά που λέμε “μικρά”. Από “κάτω προς τα πάνω” και με τη μέθοδο του “incremental”. Γιατί όπως λέει και το “Done Manifesto”, “Done is the engine of more”.

✅Λίγο μεράκι θέλει, λίγη καλή διάθεση και τα μικρά θαύματα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

✅Αυτές τις ημέρες η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου “αναπληρώνει” το Θέατρο του Δήμου μέχρι να ξαναγίνει ικανό να φιλοξενήσει κοινό και εκδηλώσεις. Πρώτες παραστάσεις από την Θεατρική Κίνηση Κορίνθου “Πυξίδα”, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

✅Όλη την εβδομάδα τα συνεργεία του τομέα “Καθημερινότητας” του Δήμου [ Ioannis Karasavvas ], ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί κλπ, καθώς και οι κυρίες που αναλαμβάνουν την καθαριότητα του Δημαρχείου, εργαστήκαμε σκληρά.

➡️Επιδιορθώσαμε όλο το φωτισμό της αίθουσας και την κάλυψη με φωτισμό των εξόδων κινδύνου καθώς εξασφαλίσαμε την ύπαρξη φωτισμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος με ειδικές διατάξεις UPS και φωτοσειρών τύπου led.

➡️Επιδιορθώσαμε όλα τα προβολικά και τοποθετήσαμε “καναλιέρα” ελέγχου τους. Η παράσταση καλύπτεται από το φωτισμό της αίθουσας και δεν χρειάστηκε ενοικίαση διατάξεων φωτισμού από τη θεατρική ομάδα.

➡️Επισκευάστηκαν όλα τα καθίσματα του εξώστη και καθαρίστηκε, καθώς είχε μεταβληθεί σε αποθήκη. Ύστερα από πολλά χρόνια ο εξώστης χρησιμοποιήθηκε ξανά και οι θεατές απόλαυσαν και από εκεί το δρώμενο.

➡️Τακτοποιήθηκε ο χώρος με τα ηλεκτρολογικά, έκλεισαν οι πίνακες από τους οποίους κρέμονταν χύμα καλώδια υψηλής τάσης και σύντομα θα τοποθετηθεί και πλεξιγκλάς έτσι ώστε να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που έπρεπε να είχε, φιλοξενώντας ακόμα και ένα μεταφραστικό συνεργείο.

➡️Καθαρίστηκε η πρόσβαση στον εξώστη που είχε μετατραπεί σε περιοχή απόλυτης βρωμιάς και δυσωδίας.

➡️Από τη σκηνή αφαιρέθηκε το πανί – αμπέχονο που δήθεν κάλυπτε διάφορες ασχήμιες τις οποίες επιδιορθώσαμε. Επανήλθε η κουρτίνα της σκηνής και μάλιστα αξιοποιήθηκε και για τους σκοπούς της παράστασης.

➡️Αποκαταστήσαμε στην αίθουσα σύστημα ήχου και σύντομα θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση με την ύπαρξη πλήρως λειτουργικής μικροφωνικής εγκατάστασης υποστηριζόμενης από ηχεία σε όλο το χώρο (ήδη βλέπετε πίσω αριστερά και δεξιά τα τοποθετημένα ηχεία).

➡️Οι πολίτες που προσέρχονται απολαμβάνουν μια σωστή εγκατάσταση και ο χώρος επιτέλους ξαναείναι πλήρως λειτουργικός.

✅Οι πολίτες είναι πλέον στο επίκεντρο. Οι εγκαταστάσεις του Δήμου δεν θα είναι έρμαια στο πέρασμα του χρόνου και στην αδιαφορία. Με μεράκι, αποκαθιστούμε με ασφάλεια για τους πολίτες τις βασικές υποδομές.

✅Κόστος ; Ελάχιστα ευρώ, μπόλικος κόπος.

✅Αποτέλεσμα ; Το βλέπετε.

✅Δεν ανακαλύπτουμε την “Αμερική”. Αγάπη και μεράκι βάζουμε. Και κάπως έτσι γίνεται η διαφορά.

Κόστος ; Ελάχιστα ευρώ…!Λίγο μεράκι θέλει, λίγη καλή διάθεση και τα μικρά θαύματα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Μανάβης: “κάναμε ό,τι δεσμευτήκαμε” Έφτασε το νερό στην Στιμάγκα

Previous article

Αποτελέσματα & Βαθμολογία της B΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.