1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κορινθία: Ένα wine bar-βαγόνι τρένου στη Νεμέα

0

Παθιασμένος, ανθεκτικός, τολμηρός, βαθύς γνώστης του αμπελιού αλλά και της οινοποίησης. Ο Γιώργος Παλυβός αποτέλεσε την πρώτη μου επαφή με τον θαυμαστό οινικό κόσμο. Πέρασαν σχεδόν δύο δεκαετίες και δεν θα ξεχάσω το πάθος του τόσο για το κρασί, όσο και για τον τόπο του. Ήταν από τους πρώτους οραματιστές που μεθοδικά και με πείσμα έχτισε την έννοια του οινοτουρισμού στη Νεμέα.

Σαν σίφουνας, με μυθικές πραγματικά αντοχές, παρών επί χρόνια ο ίδιος σε κάθε επίσκεψη και γευσιγνωσία στο οινοποιείο του, για να μεταφέρει τον μύθο του ελληνικού κρασιού, να δοξάζει το Αγιωργίτικο και τις δυνατότητες του τόπου. Η Αγγελική στο πλάι του όλα αυτά τα χρόνια, ήρεμη δύναμη, και τα δύο κορίτσια τους, η Βασιλική και η Ευαγγελία, γερά βουτηγμένες πλέον και οι δύο στο κρασί, δεν σταματούν λεπτό να σκέφτονται το οινικό αύριο της Νεμέας.

Στην κορυφή του αμπελώνα

Το Κτήμα Παλυβού με 300 στρέμματα αμπέλια, μέσα στη ζώνη της Νεμέας, έκανε και πάλι την έκπληξη. Δίπλα στο οινοποιείο τους, στην κορυφή ενός μαγικού αμπελώνα έστησαν ένα βαγόνι-χώρο γευσιγνωσίας. Εκεί, μέσα στα Αγιωργίτικα, μπορεί ο επισκέπτης κατόπιν ραντεβού, να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος με ελαφρά συνοδευτικά και να ατενίσει τους χαμηλούς λόφους της Νεμέας, τα βαθυπράσινα κυπαρίσσια και τη μαγεία του τοπίου.

Ένα wine-bar βαγόνι τρένου στη Νεμέα

Ένα βαγόνι που θυμίζει τις αμαξοστοιχίες του 19ου αιώνα, τότε που τα τρένα ήταν ικανά να αλλάξουν ολόκληρη την μοίρα και την ιστορία ενός τόπου, στέκεται τώρα στην κορυφή ενός λόφου και προσφέρει στους επισκέπτες, απόλαυση και γνώση. Ξεκινήστε τη γευσιγνωσία με τις εμβληματικές Πέτρινες Πλαγιές, όπου το Chardonnay μαζί με τη Μαλαγουζιά, δείχνουν τον δρόμο για ένα φρουτώδες δροσιστικό λευκό κρασί που περικλείει την δύναμη της Πελοποννησιακής γης.

Συνεχίστε με τον ρομαντικό Βυσσινόκηπο, ένα εμβληματικό ροζέ από Αγιωργίτικο και Syrah, γεμάτο με αρώματα βύσσινου, κερασιού και φράουλας. Για να μπείτε στο νόημα της Νεμέας και του Κτήματος Παλυβού, ζητήστε το κόκκινο κρασί Νόημα, ένα κρασί βελούδινο που μιλάει για τη δύναμη του Αγιωργίτικου, τις δυνατότητές του και τον τρόπο του να συνυπάρχει με διεθνείς ποικιλίες.

www.palivos.gr

Photo: Νίκος Κόκκας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2023 στο Λουτράκι

Previous article

Black Friday και Cyber Monday  2023 – Πότε πέφτουν οι δύο μέρες με τις μεγάλες προσφορές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.