1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άδεια τα ταμεία – Διαμαρτύρονται οι διευθυντές των σχολείων του δήμου Κορινθίων

0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Δεχθήκαμε πολλές καταγγελίες από διευθυντές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στο Δήμο Κορινθίων για την μεγάλη καθυστέρηση είσπραξης του ποσού επιχορήγησης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπλέον λειτουργικές δυσκολίες.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Έχουμε λογαριασμούς απλήρωτους και δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων», μας δήλωσε διευθύντρια νηπιαγωγείου στην Κόρινθο.

«Επίσης δεν γίνεται ορθή κατανομή των χρημάτων. Δεν γίνεται ένα νηπιαγωγείο που έχει 10 μαθητές να εισπράττει το ίδιο ποσό με ένα νηπιαγωγείο που έχει 40 μαθητές. Στην πρώτη περίπτωση τα χρήματα μένουν στο λογαριασμό της τράπεζας και στην δεύτερη δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των νηπίων», συμπλήρωσε η διευθύντρια του νηπιαγωγείου.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Για το ίδιο θέμα διευθυντής Δημοτικού Σχολείου καταγγέλλει στο sfedona.gr:

«Ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση του Δ. Κορινθίων είχαμε παρατηρήσει αδικαιολόγητη και μεγάλη καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.
Για παράδειγμα, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών διένειμε τα χρήματα στους δήμους της χώρας, ο δικός μας δήμος τα κατέθετε στους λογαριασμούς των σχολείων με καθυστέρηση 2,5 με 3 μήνες. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στη διαύγεια όπου δημοσιεύονται οι κατανομές και η αποδοχή των κατανομών από τους δήμους.
Όταν ρωτήσαμε τους υπεύθυνους του δήμου, μας έδωσαν μασημένες και μισές απαντήσεις ότι τάχα καθυστερεί ο Επίτροπος…
Τα χρήματα είναι ήδη λιγοστά στα σχολεία και δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις αδικαιολόγητες και ύποπτες καθυστερήσεις από την πλευρά του Δ. Κορινθίων.
Με την αλλαγή της διακυβέρνησης στον δήμο μας τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, αφού τα σχολεία είδαν τελευταία φορά στα ταμεία τους χρήματα στις 26 Ιουνίου 2019..! Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε την καινούργια κατανομή στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.
Έχουμε ενοχλήσει άπειρες φορές τη Σχολική Επιτροπή και δεν γνωρίζουν πότε θα μπουν τα χρήματα στα ταμεία μέχρι και σήμερα. Η κατάσταση είναι αφόρητη.»

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δημόσια σχολεία παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιτελέσουν επιτυχώς το λειτούργημά τους στις αντίξοες συνθήκες της εποχής. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να στηρίζουν, να διευκολύνουν και να δίνουν προτεραιότητα σε θέματα που αφορούν σχολεία και μαθητές.
Καλό θα ήταν λοιπόν, να δοθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία μας και να μη χρειαστεί ξανά να επανέλθουμε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Τι συμβαίνει με τις κλήσεις στάθμευσης στο Δήμο Κορινθίων;

Previous article

To 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ προτείνει: Parking Ποδηλάτων  για τα σχολεία και τις πλατείες!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.