ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου | 10-13 Μαΐου 2024

0

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Νίκος Σταυρέλης, και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου & Συντονίστρια της Πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Δικτύου Πόλεων «Κόρινθος και Αποικίες», κα Εύη Κοκκίνου, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου  για τη  διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-13 Μαΐου 2024 στην Κόρινθο.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας κα Δήμητρα Τσουλουχά, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Βασίλης Σαμαράς, η Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κα Ξένια Καλδάρα, καθώς και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ με θεατρική ομάδα μαθητών, 1ου και 4ου Γυμνασίου Κορίνθου, 2ου Γυμνασίου Κορίνθου με Γυμνάσιο Χιλιομοδίου και 4ου ΓΕΛ Κορίνθου.

Το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «είναι γεγονός!

Χρόνος/Τόπος Διεξαγωγής: από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2024, στους θεατρικούς χώρους του Δήμου.
Το Διεθνές Φεστιβάλ θα έχει κάθε χρόνο διαφορετική θεματική.

Φέτος διατηρεί τη θεματική του 2023 «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» λόγω και της επισημοποίησης της πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου. Έχουν κληθεί από την Ελλάδα οι Δήμοι Κερκυραίων και διαποντίων νήσων, Λευκάδας, Αρταίων, Ακτίου – Βόνιτσας, Ναυπακτίας και Νέας Προποντίδας, ενώ από το εξωτερικό οι Δήμοι/περιοχές Συρακουσών (Ιταλία), Φιέρι (Αλβανία) και Δυρράχιο (Αλβανία).

Έτσι το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου απευθύνεται και πάλι στους Δήμους/Πόλεις που υπήρξαν αποικίες της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό θεατρικές ομάδες από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα-Σχολεία/Ακαδημίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων και των εν λόγω πόλεων-αποικιών, όπως αυτά εξειδικεύονται στον Κανονισμό του Φεστιβάλ και στις επιστολές/προσκλήσεις που έχουν ήδη αποσταλεί.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Δικτύου Πόλεων: «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» με προσκεκλημένους του κ.κ. Δημάρχους και Αντιπροσωπείες των Δήμων-Αποικιών της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που από την πρώτη στιγμή συνέβαλε καθοριστικά με το κύρος και την τεχνογνωσία του στην επιτυχία του νέου θεσμού, ενώ η συμμετοχή των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων).

 

Ανέβηκαν τα πανό – Κάτω τα χέρια από τα Γεράνεια

Previous article

Φωτιά εξελίχθηκε στο διάζωμα του Περιφερειακού Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.