1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στους Επιταφίους που ξεχώρισαν φέτος ο Επιτάφιος απο το Χιλιομόδι με 57 αγγελάκια για τα θύματα των Τεμπών

0

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί μέρα πένθους για τη Χριστιανοσύνη, καθώς τότε κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Από το πρωί τελείται στους ναούς ο στολισμός των Επιταφίων. Ψάλλεται η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και το βράδυ πραγματοποιείται η Περιφορά του Επιταφίου.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας οι Επιτάφιοι στολισμένοι με λουλούδια περιφέρονται σε δρόμους και σοκάκια. Οι πιστοί με αναμμένα κεράσια ακολουθούν, ψέλνοντας «Ω γλυκύ μου έαρ».

Η περιφορά του Επιταφίου, αν και μέρα πένθους, πραγματοποιείται με κατάνυξη, καθώς άλλωστε είναι πιο δυνατή η προσμονή της Ανάστασης.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η Περιφορά του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας, με την καθεμιά να έχει τα δικά της έθιμα.

Ο Επιτάφιος απο το Χιλιομόδι

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου Κροινθίας ο φετινός επιτάφιος είναι αφιερωμένος στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, oι πιστοί της ενορίας στόλισαν τον επιτάφιο με περισσή αγάπη γράφοντας ΤΕΜΠΗ 28/2/2023.

Τοποθέτησαν λευκά άνθη και τον διακόσμησαν με 57 μικρά λευκά αγγελάκια με τα ονόματα των θυμάτων και έναν μεγάλο άγγελο για τους αγνοούμενους της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Προαστιακός Κιάτο – Αθήνα: Καθυστερεί κι άλλο η πλήρης επαναλειτουργία του

Previous article

Το πρόγραμμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα – Πανελλαδικές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.