1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στρατόπεδο “Ανδριανόπουλου”: Απο δήθεν Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μια απέραντη χωματερή

0

Το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο “Ανδριανόπουλου” στα Εξαμίλια Κορινθίας πευκόφυτης έκτασης 40 στρεμμάτων που προορίζονταν για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών και απορριμμάτων

Πριν μερικά χρόνια το παλιό στρατόπεδο του Υπολοχαγού “Ανδριανόπουλου” ήταν ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, γεμάτος πεύκα και αλάνες, στίβους μάχης και παλιά κτίρια, απομεινάρια του στρατώνα, που παρά την εγκατάλειψη, ήταν πεντακάθαρος και ασφαλής, σήμερα δυστυχώς η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Παντού σκουπίδια, ό,τι μπορείς να φανταστείς, μπάζα, πλαστικά, έπιπλα… Κομμένοι κορμοί πεύκων από παράνομη μάλλον υλοτομία. Ακόμα και ακάλυπτο πηγάδι, αρκετά βαθύ (00:42), που εύκολα μπορεί να αποτελέσει παγίδα θανάτου για ανθρώπους και ζώα.

Από Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε άτυπη χωματερή

Η τύχη του το ήθελε να παραχωρείται από τον υφυπουργό Εθν. Αμυνας Θ. Κοτσώνη στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την κάλυψη των μόνιμων κτιριακών του αναγκών το 2004.

Η παραχώρηση ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2005 και ακολουθούσαν οι διαδικασίες των μελετών και των κατασκευών μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το 2009 το Δ/Σ Κορινθίων αποφασίζει ομόφωνα το καθορισμό χρήσης γης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου για την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου και το 2012 ζητά την επίσπευση των ενεργειών κατασκευής των εγκαταστάσεων, αίτημα που μεταφέρει με ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό και ο βουλευτής Χρ. Δήμας.

Το 2013 ο χώρος αυτός χαρακτηρίζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως πάρκο πόλης 3 με χρήση οικολογικού – ενεργειακού –εκπαιδευτικού -αθλητικού πάρκου, τριτοβάθμια εκπαίδευση και υποδομές πόλης

Η τελευταία πράξη ήταν το 2018 όταν το Δ/Σ Κορινθίων επικαιροποιεί την παλιά απόφαση του, περί καθορισμού χρήσης γης, σχετικά με την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, για την ανέγερση κτιρίων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κάπου εδώ ερχόμαστε στο σήμερα. Σε αυτή την θλιβερή γεμάτο εγκατάλειψη και αδιαφορία από το κάθε αρμόδιο, εικόνα.

Τα όνειρα για πανεπιστήμιο στα Εξαμίλια ξεχάστηκαν απο τις καθυστερήσεις και θάφτηκαν κάτω από μπάζα και απορρίμματα.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η σκουπιδοποίηση της περιοχής, παράνομα και εις βάρος των κατοίκων και του οικοσυστήματος.

Σκουπίδια τα όνειρά μας, σκουπίδια και ο τόπος μας!

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Έφη Ροκανά mypressnet.gr
ΒΙΝΤΕΟ: DroneDays gr

Περιοδεία στην Κορινθία του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη (φωτο)

Previous article

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απάτη οι αναρτήσεις στα social για on line τυχερά παιχνίδια του Καζίνο Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.