1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί «δημοσιολόγοι » δεν μπορούν να πλήξουν τον Σπύρο Καραβά

0

Με αφορμή, βαρυσήμαντη δημοσιογραφική ανάλυση, για τα αυτοδιοικητικά πράγματα του Ξυλοκάστρου και την εμφανή προσπάθεια να απαξιωθεί η προσπάθεια του Σπύρου Καραβά, είναι ίσως ανάγκη να δούμε τα πράγματα λίγο πιο σοβαρά.

Ο πολιτικός μηχανικός Σπύρος Καραβάς, εμφανίζεται είτε ως «αριβίστας» και υποκινούμενος από τον δήμαρχο Κιάτου Σπύρο Σταματόπουλο, είτε ως εγκλωβισμένος και περιχαρακωμένος. Ο συντάκτης σκόπιμα αποφεύγει να βάλει στην εξίσωση του μυαλού του μερικές απλές και αυταπόδεικτες αλήθειες.

Αλήθεια 1η. Ο Σπύρος Καραβάς το 2019 μέσα σε έναν ομιχλώδες και δύσκολο τοπίο, έχοντας να αντιμετωπίσει το γνωστό «δημοτικό σύστημα» του Ξυλοκάστρου, τις κομματικές στηρίξεις και ομπρέλες όντας ο μόνος που έμεινε εκτός αυτών, κατέβασε έναν πλήρη συνδυασμό με νέους ανθρώπους και αυτόνομη αυτοδιοικητική πρόταση. Δεν είδε φως και μπήκε, ούτε διαπραγματεύθηκε τις αρχές και θέσεις του. Έκανε αυτό που πρέπει να κάνουν νέοι άνθρωποι και επιστήμονες ως ένδειξη οφειλής στον τόπο τους. Δεν λειτούργησε συνωμοτικά, δεν απαξίωσε κανέναν και δεν έκανε εισοδισμό σε κανένα. Δεν προσπάθησε να διαλύσει τους άλλους συνδυασμούς για να επιπλεύσει. Εκτέθηκαν μαζί με τους συνεργάτες του σε ένα αβέβαιο και ρευστό περιβάλλον, για να υπερασπιστούν μέσα από την απλή αναλογική, το δικό τους σχέδιο για τον τόπο στον οποίο ζουν.

Αλήθεια 2η: Από το 2019 μέχρι και σήμερα δούλεψε, έκανε θεσμική και ενίοτε σκληρή κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αναδεικνύοντας διαρκώς την δική του πρόταση. Διάλεξε τον δρόμο του αγώνα και δεν φυτεύτηκε από κανένα. Δεν διαπραγματεύτηκε θέσεις κι ανταλλάγματα και ήταν αυτός που δεν επέτρεψε να περάσουν έργα-business όπως ο οδοφωτισμός ή σταθμός μεταφόρτωσης στο Ξυλόκαστρο, ενώ τώρα μάχεται μόνος κατά της σκανδαλώδης απευθείας ανάθεσης Τσιώτου ύψους 3,6εκατ ευρώ.

Αλήθεια 3η: Η στενή φιλική του σχέση με τον Σπύρο Σταματόπουλο, από πότε μπορεί να είναι μία «κακή» σχέση; Είναι καλύτερη η σχέση του νυν δημάρχου, με τα υπουργικά γραφεία και οι αμφίδρομες δράσεις τους, χωρίς αποτέλεσμα μάλιστα για τον τόπο; Την εξάρτηση του δημάρχου από τα κυβερνητικά γραφεία ο συντάκτης την αποσιωπά.

Ένας νέος άνθρωπος, που εκτέθηκε γνωρίζοντας το αβέβαιο της κίνησης του, που έχει μαζί του μία ισχυρή ομάδα συνεργατών, που σεβάστηκε τους αντιπάλους του και σεβάστηκε 3 χρόνια όσους τον ψήφισαν.

Ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει την αξία ισχυρών αυτοδιοικητικών και αντλεί από αυτούς γνώσεις και εμπειρία. Που προτιμά τον δήμαρχο, από το να είναι διαδρομιστής και να περιμένει το έλεος των κυβερνητικών στελεχών, ποιο αλήθεια από τα χαρακτηριστικά του αριβίστα έχει;;;

Ο Σπύρος Καραβάς λοιπόν και τους πολιτικούς του αντιπάλους έχει σεβαστεί και έχει αγκαλιάσει όλους τους πολιτικούς χώρους, δεν δημιουργεί προβλήματα και περιμένει και είναι καθημερινά παρόν στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες.

Αν το αμάρτημα του είναι ότι θέλει να κερδίσει τον δήμο Ξυλοκάστρου, με τους συνεργάτες του, με αρχές και κανόνες και φυσικά κερδίζοντας την εκτίμηση των συμπολιτών του, τότε μακάρι τέτοια αμαρτήματα σε όλους τους δήμους της χώρας να έκαναν πολλοί νέοι άνθρωποι.

Αν το άλλο του μεγάλο αμάρτημα είναι ότι έχει συγγενική σχέση με ένα πρώην δήμαρχο του Ξυλοκάστρου, απλά να μην ξεχνάμε τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στις δημοτικές εκλογές του δήμου άλλος πρώην δήμαρχος, την ευλογία και το χρίσμα του οποίου προσδοκούν να πάρουν οι άλλοι υποψήφιοι.

Ας δούμε κατάματα λοιπόν την πραγματικότητα, χωρίς τα παραμορφωτικά φίλτρα «ειδικών αναλυτών» ή σχολιαστών. Ο Σπύρος Καραβάς είναι αυτή την στιγμή ο μόνος που κερδίζει τον δήμαρχο Τσιώτο και αυτό σε κάποιους είναι κακό σενάριο που προσπαθούν να το ξορκίσουν, ενώ πανικό προκαλεί προφανώς και στο δημαρχείο!

Δεν ψηφίζουν όμως οι δημοσιογράφοι,δημοσιολόγοι, οι αναλυτές και οι σχολιαστές. Ψηφίζουν οι πολίτες του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που δεν χρειάζονται βοήθεια αλλά ξέρουν μόνοι τους πιο είναι το καλό τους.

Ο Ν.Ταγαράς κεντρικός ομιλητής στην έκθεση της Θεσσαλονίκη «Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής στο Θαλάσσιο Χώρο»

Previous article

Στα μαλακά οι 7 ληστές καλωδίων της Κορίνθου – Αθώοι οι τρεις από αυτούς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.