- Διαφήμιση -

Χρησιμοποιώ  το πιο κλασικό δίπολο στην ελληνική καθομιλουμένη για την έκφραση της αντίθεσης μεταξύ ανθρώπων, συμπεριφορών, αντικειμένων …

Αυτό  μου ήρθε στο μυαλό όταν αντίκρισα το κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial που έριξε άγκυρα σήμερα στο λιμάνι της Κορίνθου.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Απ΄την μια εκστασιασμένη από το design , το μέγεθος και την αίγλη του 5αστερου κρουαζιερόπλοιου , απ΄την άλλη έξαλλη για την πρώτη εικόνα – την μίζερη εικόνα- που παρουσίαζε στους πλούσιους επισκέπτες μας το λιμάνι της Κορίνθου.

Ένας κάδος γεμάτος σκουπίδια !
Έτσι αποκτά ένα συμβολισμό η πόλη μας … τα σκουπίδια !

Ήθελα να ήξερα κανείς μα κανείς από τους ιθύνοντας δεν το πρόσεξε …

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου , οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας , τουριστικής ανάπτυξης …

Ωραίοι νοικοκυραίοι είμαστε !

Στο ίδιο θέμα …

Ένα άλλο ντροπιαστικό περιστατικό μου συνέβη προχθές στην παραλία Καλάμια Κορίνθου με ένα ζευγάρι τουριστών . Μας ζήτησαν πληροφορίες για το που μπορούν να βρουν εστιατόριο με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα π.χ. μουσακά.

Τους είπα πως δεν γνωρίζω κάποιο μαγαζί στα Καλάμια να διαθέτει τέτοια κουζίνα και ίσως θα έβρισκαν στο κέντρο της πόλης. Μου απάντησαν πως εκεί ήταν και όταν ρώτησαν κάποιον τους έστειλε στα Καλάμια.

Κούνησα απλά το κεφάλι χωρίς να βρίσκω λόγια να σχολιάσω την κατάσταση.

Αλλά δεν φταίνε οι πολίτες για αυτό. Για τις λάθος πληροφορίες που δίνουν. Που είναι επιτέλους αυτό το info kiosk που θα έπρεπε να είχε στηθεί κοντά στο λιμάνι της Κορίνθου εξυπηρετώντας σωστά τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες της περιοχής μας. Για δρομολόγια ,αξιοθέατα , φαγητό , ξενοδοχεία κτλ

Το πλάνο για τουριστική ανάπτυξη δεν σχεδιάζεται σε λαδόκολλες ….

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη