- Διαφήμιση -

«Αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου και είμαστε απόλυτα συνεπείς και σοβαροί στις ενέργειές μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Κυβερνητική Επιτροπή, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναδάκη, συμφωνήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να κάνει τον έργο ΣΔΙΤ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή προετοιμάζει παράλληλα το φάκελο ένταξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco. Σημείωσε ωστόσο ότι ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να δυσκολέψει την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και για το λόγο αυτό πρώτα θα εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία της γραμμής και μετά θα υποβληθεί ο φάκελος στην Unesco.

 

Καταγγελίες δημοτών για απαξίωση του δικτύου από τον δήμο Κορινθίων

Δημότες καταγγέλλουν την δημοτική αρχή δήμου Κορινθίων ότι παράνομα σκεπάζει τις γραμμές του τρένου με πίσσα χωρίς να έχει ούτε άδεια από τον ΟΣΕ, ούτε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.  Οι αυθαίρετες αυτές πράξεις απαξιώνουν τελείως το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο στο Λέχαιο (κοντά στο κλειστό γυμναστήριο) ο Δήμος παράνομα σκεπάζει τις γραμμές του τρένου με πίσσα