- Διαφήμιση -

 

Σε αδιέξοδο βρέθηκε ο Δήμος Κορινθίων , με δίκη του ευθύνη , λόγω ότι η αρμόδια επιτροπή και ο αντιδήμαρχος Κώστας Παρτσινέβελος κινήθηκαν  προς την κατεύθυνση να ενταχθεί ο δήμος από το 2018  στην εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Οι κτιριακές υποδομές στα νηπιαγωγεία του δήμου Κορινθίων είναι σε απελπιστική κατάσταση (Δείτε ΕΔΩ). Δεν μπορούμε να συλλάβουμε τον λόγο που ο δήμος Κορινθίων ενσωματώθηκε άμεσα στην τροποποίηση της νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 4 χρόνια του παιδιού. Γιατί , ενώ είχε την δυνατότητα να το κάνει μέσα σε μια τριετία έχοντας τον χρόνο να προετοιμαστεί γι αυτή την αλλαγή , επέλεξε να ενταχθεί φέτος ;

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Είναι απορίας άξιο πως θα λειτουργήσουν σωστά τα δημόσια νηπιαγωγεία της Κορίνθου απορροφώντας επιπλέον όγκο μαθητών. Οι γονείς που πριν λίγες μέρες έγραψαν τα παιδιά τους στα Νηπιαγωγεία του δήμου , είναι αγχωμένοι για την φετινή χρονιά όπως και βεβαίως και οι νηπιαγωγοί.

Μεγάλο θέμα δημιουργείται και σε οικονομικό επίπεδο αφού χάνεται η κρατική επιδότηση στους γονείς των προνηπίων κάτι που ζημιώνει και τα έσοδα του δήμου και των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής.

Στις  παράπλευρες απώλειες αυτής της αδικαιολόγητα πρόχειρης απόφασης και το θέμα απασχόλησης των εργαζομένων. Η ανεργία απειλεί αρκετές θέσεις εργασίας βρεφονηπιακών που τα έξοδα μισθοδοσίας τους καλύπτονταν από το ΕΣΠΑ.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορινθίων ο Βασίλης Νανόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ,έφερε το θέμα προς συζήτηση τοποθετούμενος με στοιχεία αρνητικά απέναντι στην αναφερόμενη απόφαση αυτή και τελικά συμφώνησαν μαζί του και η Κωνσταντίνα Λύτρα (Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων) αλλά και ο δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός. Ο Κώστας Παρτσινέβελος , αρμόδιος αντιδήμαρχος , απουσίαζε.

Αναμένουμε να δούμε στις επόμενες μέρες αν θα υπάρξει κάποια τροποποίηση αυτής της απόφασης …

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Πριν λίγες μέρες συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Κορινθίων εαν πάρθηκε ορθώς η απόφαση για να ισχύσει η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση δεδομένο ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να ξεκινήσει από το 2018 (Δείτε ΕΔΩ). […]