- Διαφήμιση -

Αυτό το παρκάκι (χαιδευτικά το λέω έτσι γιατί στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο) που βρίσκεται στο Συνοικισμό Κορίνθου , σημαίνει για μένα πολλά . Βλέπεις το πατρικό μου σπίτι , εκεί δηλαδή που γεννήθηκα και έζησα τα παιδικά μου χρόνια ήταν ακριβώς απέναντι. Εκεί μαζευόμασταν τα παιδιά  της γειτονιάς για παιχνίδι μέχρι αργά το απόγευμα, την ώρα που άρχιζαν να σουλατσάρουν τα ερωτευμένα ζευγαράκια και εμάς μας φώναζε η μάνα μας να μαζευτούμε. Ω ναι , μεγάλοι εφηβικοί έρωτες βρήκαν καταφύγιο εκεί.

Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο  δυο κούνιες  , μια τσουλήθρα , μια τραμπάλα και μερικά παγκάκια. Έμοιαζε όμως με μικρό δασάκι και με την αστείρευτη φαντασία των παιδικών χρόνων το παιχνίδι εκεί δεν τελείωνε ποτέ.  Τι και αν τρώγαμε τα πόδια  μας στα χαλίκια , έχω μάλιστα ένα ενθύμιο στο δεξί μου γόνατο , τι και αν πέφταμε πάνω σε τσουκνίδες και μας έπιανε τρελή φαγούρα μετά…. Από αυτό το παρκάκι πέρασαν πολλές γενιές.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Σήμερα η εικόνα που αντικρίζω  καθημερινά περνώντας από εκεί μου προκαλεί θλίψη και θυμό.  Σε πλήρη εγκατάλειψη και παρακμή. Οι μόνοι πλέον που το επισκέπτονται είναι  όσοι μένουν εκεί τριγύρω και βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους . Το δασάκι μας έγινε μια μεγάλη τουαλέτα σκύλων!

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι γίνεται εκεί αργά τη νύχτα αλλά μπορώ να φανταστώ … όπως και εσείς άλλωστε.

Να τονίσω βεβαίως  ότι ακριβώς δίπλα είναι ο Α’  Παιδικός Σταθμός Κορίνθου, ακριβώς από κάτω είναι το 4ο & 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Και σε ακτίνα 1km στεγάζονται τα τρία Νηπιαγωγεία του Συνοικισμού.

-Οι διευθυντές των σχολείων και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στους αρμόδιους (δημοτική αρχή) ώστε να αλλάξει αυτή η θλιβερή και επικίνδυνη εικόνα. Θα μπορούσε αυτό το μέρος να μεταμορφωθεί σε ένα πάρκο περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης και αναψυχής , ώστε να τον απολαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα γύρω σχολεία και όχι μόνο.

-Όσοι έχουν κατοικίδια επιτέλους πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν σακούλα μαζί τους για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους από το περιβάλλον. Και επειδή κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν ας ξεκινήσει ο δήμος να μοιράζει πρόστιμα στους παραβάτες. Να δεις για πότε θα μαζευτούν τα λεφτά για την μελέτη και ανάπλαση του πάρκου…

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη