- Διαφήμιση -

Μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία ζωντανεύει σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου με κούκλες διαφόρων τύπων και στοιχεία μαύρου θεάτρου.

“Ο ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΗΣ”
Πέμπτη 27 κ Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018, 6μ.μ

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

στον πολιτιστικό χώρο Μελαγκάβι-Λουτράκι
Παράσταση

Ο Τσουρεκάκης ,είναι ένα γλυκό Τσουρέκι που έφτιαξε η Κυρά Καλή τα Χριστούγεννα από το ζυμάρι που της περίσσεψε από τα Χριστόψωμα.Ο Τσουρεκάκης όμως ζωντανεύει και τραγουδά:
“Μπαμπάς μου είναι ο φούρναρης
φουρνάρισα η μαμά μου
αδέλφια μου όλα τα ψωμιά
και η γη η προγιαγιά μου”
Και ξεκινά να γνωρίσει τον κόσμο. Στο ταξίδι του μέσα στον σκληρότερο χειμώνα , κάθε συνάντηση είναι μια αφορμή για δράση και ο Τσουρεκάκης δρα απλά , ανθρώπινα , με γενναιοδωρία, ακολουθώντας τον νόμο της ζωής που θέλει όλα τα πλάσματα πάνω στη γη να συνδέονται με δεσμούς αδελφοσύνης και αγάπης.Τους βοηθά όλους δίνοντας κ από ένα κομματάκι από το καπέλο του ή το σοκολατένιο του παλτό.Στο τέλος μένει μόνο το χρυσό φλουρί που είχε στο μέρος της καρδιάς.Αυτό το βρίσκει μια φτωχή γιαγιά και αγοράζει υλικά κ φτιάχνει και άλλα Τσουρεκάκια .Τα μοιράζει σε όλο τον κόσμο ..Ετσι ο Τσουρεκάκης χορταίνει όλο τον κόσμο,αλλά δεν πεθαίνει ποτέ!!!

Διασκευή παραδοσιακού παραμυθιού : Γ.Κώνστας, Χρ. Σακελλαράκη, Μ. Αναγνωστοπούλου.
Κατασκευές (κούκλες -σκηνικά) : Χριστίνα Σακελλαράκη κ΄Δημήτρης Κουτάνζης οι οποίοι κούκλο-παίζουν και αφηγούνται κατά την διάρκεια της παράστασης.