- Διαφήμιση -

Με 400 ευρώ ενοίκιο το μήνα(!), ο δήμος Κορινθίων παραχώρησε σε ιδιώτη την εκμετάλλευση του ακινήτου (πρώην δημοτικά σφαγεία) που βρίσκεται στην περιοχή του Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως το 2015 ο δήμος Κορινθίων δαπάνησε 25.061,86 Ευρώ σε μελέτη και μόνο για το συγκεκριμένο ακίνητο χωρίς όμως να την χρησιμοποιήσει στην δημοπρασία εκμίσθωσης ώστε να ανεβάσει και το μίσθωμα.

Γιατί ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ μία μελέτη αφού τελικά τη γράψαμε στο χιόνι;
Σε πόσα χρόνια ο Δήμος θα αποσβέσει με το τίμημα των 410 ευρώ τουλάχιστον τα χρήματα της μελέτης;

Αυτά τα ερωτήματα θέτει δημόσια σήμερα ο συνδυασμός “Πνοή Δημιουργίας’ με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σταυρέλη.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του συνδυασμού Πνοή Δημιουργίας:

Όταν ο σχεδιασμός και οι στρατηγικές επιλογές θυσιάζονται στο βωμό της μικροπολιτικής, της τσαπατσουλιάς και της μιζέριας.

Αποτελούσε πάγια θέση του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας από το 2006 και έπειτα η αξιοποίηση του οικοπέδου και του κτιρίου των παλιών δημοτικών σφαγείων, στην περιοχή Αρχαίο λιμάνι.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Κορινθίων ανάθεσε τον Οκτώβρη του 2015 μελέτη με τίτλο “Ανάδειξη του παλαιού κτιρίου των δημοτικών σφαγείων στην περιοχή Αρχαίο λιμάνι Κορίνθου”, την οποία παρέλαβε στις 21/12/2015 με το υπ΄ αριθμό 31 πρακτικό της οικονομικής του επιτροπής. Η ως άνω μελέτη στοίχισε στο Δήμο Κορινθίων 25.061,86 Ευρώ. Περιελάμβανε την αρχιτεκτονική πρόταση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις ως προς την αξιοποίηση του χώρου που έδωσε ο Δήμος, τη μελέτη Η/Μ, τη στατική και γεωτεχνική μελέτη.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ως Δήμος 25.061,86 Ευρώ σε μια μελέτη απλά για να υπάρχει σε κάποια ντουλάπα της τεχνικής υπηρεσίας.

Ενώ εκεί που έπρεπε να την χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή ως αναπόσπαστο κομμάτι στη διαδικασία εκμίσθωσης ώστε να είναι συγκεκριμένο για όλους τους ενδιαφερόμενους, αναλυτικά το τι ζητάμε, ο Δήμαρχος Κορινθίων και η οικονομική επιτροπή, προτίμησε να περιγράψει έτσι γενικά κάποιους χώρους. Δεν πρότεινε καν τους ίδιους χώρους που ο ίδιος ο Δήμαρχος και η ίδια οικονομική επιτροπή είχαν παραλάβει με την ως άνω μελέτη στις 21/12/2015.

Προκύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

  1. Γιατί ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ μία μελέτη αφού τελικά τη γράψαμε στο χιόνι?
  2. Σε πόσα χρόνια ο Δήμος θα αποσβέσει με το τίμημα των 410 ευρώ τουλάχιστον τα χρήματα της μελέτης?