- Διαφήμιση -

Η στιγμή για τη 17η Γιορτή Παραμυθιού – Βραβεία Αίσωπος 2018 έφθασε. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Παιδική Σκηνή Ατλαντίς στις 12:00 θα γίνει η 17η Γιορτή Παραμυθιού που παρουσιάζει η πολυαγαπημένη μας κα Κάρμεν Ρουγγέρη.

Η Μαριλένα Καββαδά θα πει για το διαγωνισμό:

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

«20.000 παιδιά από 250 σχολεία έγραψαν παραμύθια με τις αφορμές που δώσαμε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Μαριλένα Καββαδά κι εγώ. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξουμε αυτό που θα γινόταν θεατρική παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη και θα «κερδίσει» τον διαγωνισμό. Το «κερδίσει» ανάμεσα σε εισαγωγικά γιατί για μένα νικητές είναι όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, ακόμα κι αυτά που έγραψαν ιστορίες και δεν τόλμησαν να τις στείλουν ή τις κράτησαν για τις διαβάσουν μοναχά σε όσους αγαπούν κι άλλα που απλά τις έπλασαν στο μυαλό τους και δεν πήραν ποτέ χαρτί και μολύβι για να τις αποτυπώσουν στο χαρτί».

Στη γιορτή θα απονεμηθούν τα Βραβεία Αίσωπος 2018 στα 10 Παιδιά που διακρίθηκαν για το παραμύθι τους που εγραψαν! Μετά την Απονομή των Βραβείων Θα ακολουθήσει αφήγηση & δραματοποίηση παραμυθιού σε σκηνοθεσία της κας Κάρμεν Ρουγγέρη .

Η παράσταση είναι βασισμένη στο παραμύθι που έγραψε η Μαρία Ζωνίτσα, Μαθήτρια της Ε’ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου. Η Μαρία Ζωνίτσα εμπνεύστηκε το παραμύθι της από την αφορμή που έδωσε στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού ο συγγραφέας κος Βαγγέλης Ηλιόπουλος!

Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην μικρή μας συμπολίτισσα Μαρία (εγγονή του αείμνηστου Νίκου Πετρόπουλου, πρώην γραμματέα ΠΑΣΟΚ Κορινθίας) για την διάκριση της και να της ευχηθούμε … στη ζωή της να μην πάψει ποτέ να φτιάχνει τα δικά της παραμύθια!