- Διαφήμιση -

Πως θα σας φαινόταν αν τσικνοπέμπτη ψήναμε σολομό ;

Σας ξινίζει λιγάκι ε;

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ε, αυτό έχω πάθει και εγώ αυτές τις μέρες …

Ακούω  για αποκριάτικες εκδηλώσεις και μου έρχεται στο μυαλό σάτιρα ,  γλέντι , πειράγματα , ξεφάντωμα με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια άντε και λίγο ρούμπα , σάλσα για να μιμηθούμε όσο το δυνατόν  τις χορευτικές δεξιότητες των βραζιλιάνων .

Έλα όμως που πάω σε αποκριάτικο χορό Δημοτικού Σχολείου και ακούω 4 φορές το «Ξημερώματα» και ούτε μία φορά το « Χαραλάμπη» , το «Καραπιπερίμ», το «Πως το τρίβουν το πιπέρι» …

Γαϊτανάκι ούτε για πλάκα …

Φτάνει το καρναβάλι και  αναζητώ  νταούλια , γκάιντες  και χάλκινα …  Και αντ΄αυτού  ακούω «Τις Κυριακές θα με ζητάς στις εκκλησιές …»

Έχω πάθει σύγχυση … αποκριάτικα!

Κατανοώ την προσπάθεια των συλλόγων για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους σκοπούς τους.

Κατανοώ τη δεδομένη στιγμή  την επιθυμία για συναυλίες «σιγουράκι»  , όμως προσοχή γιατί κινδυνεύουμε να βγούμε εκτός θέματος .

Και τότε παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας , το γραπτό  μηδενίζετε!

Που σημαίνει πως δεν καταφέραμε να διαδώσουμε τα έθιμα μας στις νεότερες γενιές.

 

*Όμως για να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να τονίσουμε – αλλά και να προωθήσουμε στο sfedona.gr  – ότι αυτές τις ημέρες υλοποιούνται και εκδηλώσεις  σε όλη την Κορινθία που οι διοργανωτές τους κατάφεραν να μείνουν εντός θέματος .

Ένα παράδειγμα …

Η καθιερωμένη πλέον Παραδοσιακή Συναυλία με την συμμετοχή Χορευτικών Τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αλλά και άλλων περιοχών, φέτος με την συμμετοχή της Ορχήστρας 📯Χάλκινων Πνευστών🎺, Bronza Banda
Σάββατο 17 Φεβρουαριου
Πλατεία 25ης Μαρτίου, Λουτρακι
Ώρα έναρξης 18:30

 

Για πραγματικές αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ενημερώνεστε στο sfedona.gr ….

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη