-Διαφήμιση-

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με μεγάλο ενδιαφέρον και απορία τον πανικό που προκάλεσε η ανακοίνωση του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου ότι η πόλη του Κιάτου και τα χωριά Μούλκι, Πάσιο και Κάτω Διμηνιό υδροδοτούνται με πόσιμο νερό.

Είδαμε εκτός από τον πανικό και τις σπασμωδικές κινήσεις υποψηφίων και μη, οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν φοβερό πόλεμο αναρτήσεων και ανακοινώσεων στο διαδίκτυο σχετικά με την ποιότητα του νερού, από πού προέρχεται το νερό, αν θα είναι καλό το Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο. Αν θα είναι πόσιμο τον Ιούνιο, διαυγές τον Ιούλιο και αρκετά …δροσερό τον Αύγουστο!

- Διαφήμιση -

Ως δυσάρεστο ξάφνιασμα καταγράφηκε και καταγράφεται η αίσθηση και παγιώνεται η πεποίθηση ότι υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι ή σύμβουλοι οι οποίοι τοποθετούν το προσωπικό, στενά ψηφοθηρικό και εκλογικό συμφέρον τους υψηλότερα από το γενικό καλό.

Οι γνωστοί «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» από την ώρα της ανακοίνωσης αναλώνονται μανιωδώς σε μια συνεχή προσπάθεια να μειώσουν την επιτυχία, να τσαλαπατήσουν το όνειρο, να τρομάξουν, να φοβίσουν, να δημιουργήσουν επιφυλάξεις στον κόσμο για τη χρήση του υπέρτατου αγαθού του πόσιμου νερού.

Αναδείχθηκε σε μείζον θέμα το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται τα νερά των γεωτρήσεων και όχι τα πηγαία για την υδροδότηση της πόλης και των χωριών. Θέμα το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ανέδειξε ο ίδιος ο Σταματόπουλος, μιλώντας με ειλικρίνεια και λέγοντας ότι σε λίγους μήνες το νερό των γεωτρήσεων θα αντικατασταθεί με αυτό της Δρίζας.

Περιφέρονται στην «πιάτσα» παπαγαλάκια που διαλαλούν ότι το νερό των γεωτρήσεων δεν θα είναι πόσιμο σε λίγο καιρό, ξεχνώντας προφανώς ότι από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα, τον οποίον θεωρούν ότι θα είναι μολυσμένος σε λίγους μήνες,  αντλούν οι γεωτρήσεις των εμφιαλωτηρίων, των οποίων οι έλεγχοι είναι συχνοί εξονυχιστικοί και από τους πλέον υπεύθυνους φορείς, αντλούν οι γεωτρήσεις για τις οποίες υπήρξε διαμάχη με την Κόρινθο, αλλά αντλούν και ικανοποιούν τις υδρευτικές τους ανάγκες τα χωριά της Στυμφαλίας: Καίσαρι, Κεφαλάρι, Στυμφαλία, Καλλιάνοι και Κλημέντι, πολλά χρόνια τώρα.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης πέφτει στο κενό. Ο ίδιος ο Σταματόπουλος ανακοίνωσε ότι στην ΔΕΥΑΣ υπάρχουν και θα υπάρχουν αναλύσεις που μπορεί ο καθένας να δει. Από την άλλη, οι πολίτες αναγνωρίζουν πλέον με ευκολία τις προθέσεις τους: στενές, μικροπολιτικές, κοντόφθαλμες.

Το έργο της υδροδότησης με πόσιμο νερό του Κιάτου είναι κατοχυρωμένο από όλες τις απόψεις, όσο κι αν κάποιοι λυσσωδώς προσπαθούν να το υποβαθμίσουν ή να το απαξιώσουν. Ωστόσο μέσα σε όλον αυτόν το διαγκωνισμό αξίζει τον κόπο να προσέξουμε ότι ενώ από τους αντιπάλους του Σταματόπουλου λείπει η ικανότητα να αναγνωρίζουν ότι ο σκοπός που επετεύχθη εξυπηρετεί το γενικό καλό, ο δήμαρχος Σικυωνίων έχει από καιρό επιδείξει μια αξιοθαύμαστη ανωτερότητα και συναινετική πολιτική, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι στις δημόσιες αναφορές του για το έργο της υδροδότησης, ποτέ δεν έχει παραλείψει να αναφερθεί στις όποιες προσπάθειες των προκατόχων του για την εκπλήρωση του πολυπόθητου στόχου!

Γεώργιος Χρ. Χριστοδούλου, Κιάτο

- Διαφήμιση -