- Διαφήμιση -

14 Φεβρουαρίου 2019 στο Επιμελητήριο Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκη, του Προέδρου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), κ. Δούκατέως Υφυπουργός Οικονομικών, τ. Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και τ.υφυπουργός στο Υπουργείο Εξωτερικών – και του επίτιμου Προέδρου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. ΒερνίκουΠρόεδρος της Βερνίκος Yachts, εταιρίας που είναι η πρώτη στον τομέα του θαλάσσιου ελληνικού τουρισμού και η πρώτη εταιρία του ελλαδικού χώρου η οποία εκμεταλλεύτηκε σκάφη αναψυχής, η οποία μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επίσης διοικητικό μέλος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

 

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες – μέλη των δύο φορέων και επιβεβαίωσαν τη συνεργασία στους τομείς δραστηριοποίησής τους, προς όφελος των επιχειρήσεων.

 

Αφού επισημάνθηκε από τον κ. Δούκα ότι βασική αποστολή του ICC είναι η προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης, παρενέβη ο κ. Πιτσάκης επισημαίνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις του νομού Κορινθίας.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκης έκανε αναφορά στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που πρέπει να καλλιεργηθεί και ο κ. Δούκας δεσμεύτηκε για τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων προς τη συγκεκριμένη στόχευση, μιας και το ICC συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου του G8 και G20, εκπροσωπώντας την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.