- Διαφήμιση -

Ακούω πολλούς  sfedonistes  ή μη που γκρινιάζουν ότι η πόλη της Κορίνθου είναι βρώμικη. Κάποιες φορές το κάνω και εγώ. Ποιος φέρει την κύρια ευθύνη η υπηρεσία καθαριότητας  με την μη επαρκή οργάνωση και τα λάθη της ή οι πολίτες με την έλλειψη παιδείας σε περιβαλλοντικά  θέματα και την αδιαφορία τους;

Μας αρέσει ή όχι όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί .

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Αυτό το θέμα δεν καλύπτεται με ένα άρθρο, γι΄αυτό θα το πάμε σε συνέχειες.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά …

Chapter

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Αυτή την εποχή  φτιάχνουμε ντουλάπες , ανακαινίζουμε , μετακομίζουμε και σαν αποτέλεσα έχουμε ένα υπαίθριο «παζάρι»  δίπλα στους κάδους.  Παλιά έπιπλα, ρούχα, στρώματα, βιβλία , καρότσια , ηλεκτρικές συσκευές ακόμα και συλλεκτικούς υπολογιστές μπορείς να πετύχεις. Εντάξει κάποια από αυτά έχουν ζήτηση και εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού είναι και άλλα όμως που μένουν στο ράφι … στο δρόμο ήθελα να πω και τότε …  η κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια διακόπτεται. Και η εικόνα είναι κάπως αποκρουστική θα έλεγα.

Να μην επαναλάβουμε το μονότονο «κήρυγμα» των ομογενών συμπατριωτών μας , “αν γινόταν αυτό έξω θα έπεφτε πρόστιμο…” γιατί καταντάει και εκνευριστικό αλλά πάρτε ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης και ενημερώστε τους . Το έχει δηλώσει  και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος – «Χρειάζεται συνεννόηση»- !  Τηλεφωνήστε λοιπόν θέλω να πιστεύω θα έρθουν, μπορεί όχι με την πρώτη αλλά θα έρθουν. Τουλάχιστον εσείς θα έχετε και τη συνείδηση σας καθαρή βρε αδερφέ.

Σημειώστε αυτό το τηλέφωνο ή ακόμα αποθηκεύστε το στο κινητό σας (όλο και κάτι θα χρειαστεί) 27410 27004 (Υπηρεσία καθαριότητας & ανακύκλωσης δήμου Κορινθίων).

Εάν πάλι σας αρέσουν τα παζάρια. Κάντε το όπως στην Αμερική . Μια Κυριακή πρωί βγάλτε  ότι δεν χρειάζεστε και δεν θέλετε απ΄τα υπάρχοντά σας και διοργανώστε ένα παζάρι στην αυλή σας .Καλέστε γείτονες και φίλους .  Όλο και κάτι θα κερδίσετε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Φυσικά θα μπορούσε και ο δήμος να μας δώσει ένα κίνητρο για να ανακυκλώνουμε . Να υπήρχε μια ανταποδοτική σχέση. Έστω με εκπτωτικά κουπόνια σε συνεργασία με καταστήματα της περιοχής. Θέλεις να ανακυκλώσεις το παλιό σου ψυγείο πάρε μια δωροεπιταγή για το τάδε κατάστημα ηλεκτρικών ή μια έκπτωση στα δημοτικά τέλη . Δώστε κάτιτις .  Είπαμε οι εποχές είναι δύσκολες.

Νάνσυ Γιαννιδάκη