- Διαφήμιση -

Συνεχίζουμε  με το δεύτερο άρθρο ή αλλιώς Chapter 2 , το ειδικό μας αφιέρωμα για την καθαριότητα στο Δήμο Κορινθίων .

Εδώ και πολύ καιρό αναρωτιέμαι αν ο δήμος διαθέτει  ειδικά οχήματα πλύσης κάδων. Η κοινή λογική λέει πως δεν έχει αφού πότε δεν τα έχουμε δει . Αυτό επιβεβαιώνεται και από την απίστευτα βρώμικη κατάσταση που βρίσκονται οι κάδοι αφού εδώ και χρόνια δεν είδαμε ούτε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία που να της έχει αναθέσει ο δήμος να πλύνει και να απολυμάνει τους κάδους .  Από πράσινο το χρώμα τους τείνει προς το καφέ και από μυρωδιά … δεν την αντέχεις ούτε στα 5 μέτρα. Δεν θα ξεχάσω τι τραβάγαμε το καλοκαίρι κάθε φορά που με το αυτοκίνητο περνούσαμε από τους 3-4 κάδους που βρίσκονται στη γωνία λίγο πιο κάτω από το “bananas” στην παραλία Λεχαίου. Η μυρωδια στα ρουθούνια έκανε ώρες να φύγει!

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Με κλειστή την μύτη λοιπόν πλησιάζουμε για να ρίξουμε την σακούλα με τα σκουπίδια στον κάδο και αυτοί που έχουν πιο ευαίσθητη μύτη σημαδεύουν και ρίχνουν βολή 3 πόντων (έτσι και αλλιώς οι κάδοι είναι πάντα ανοιχτοί ή δεν έχουν καθόλου καπάκια).

Στην οδό Πειρήνης στην Κόρινθο και δίπλα από την παιδική χαρά αυτοί οι δύο βρώμικοι κάδοι , προκαλούν την αγανάκτηση των δημοτών εδώ και και χρόνια .

Μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε , που η ζέστη επιδεινώνει την κατάσταση , δεν άντεξα άλλο και τηλεφώνησα στην  υπηρεσία καθαριότητας  . Βλέπετε οι κάδοι είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου(που είναι και ισόγειο) , ανοίγεις λίγο το παράθυρο και το νιώθεις.

Καλημέρισα την κυρία που απάντησε στην γραμμή της έδωσα οδό και αριθμό και της εξήγησα πως τηλεφωνώ για 2 λόγους.  

Ο πρώτος είναι ότι πλέον έχουμε κουραστεί στη γειτονιά να σκουπίζουμε εναλλάξ γύρω από τους κάδους όλα αυτά τα σκουπίδια που αφήνει πίσω του το απορριμματοφόρο και οι υπάλληλοι της καθαριότητας.

Τα απορριμματοφόρα θα έπρεπε να έχουν σκούπες (ψάθινες όπως παλιά) και οι υπάλληλοι να καθαρίζουν όσα σκουπίδια έχουν πέσει γύρω από τους κάδους. Αντιθέτως κάθε πρωί στις 7 που συναντιόμαστε (μιας και είναι η ώρα που φεύγω για την δουλειά)όλα γίνονται βιαστικά και τσαπατσούλικα. Ίσως οι υπάλληλοι έχουν εντολή  να κάνουν γρήγορα για να προλάβουν όμως έτσι γίνεται μισή δουλειά!

Η κυρία στο τηλέφωνο μου απάντησε πως θα μεταφέρει όσα είπα στον προϊστάμενο της.

Αναπολώ τα παλιά τα χρόνια που οι σκουπιδιάριδες βγάζαν αυτές τις ψαθινες σκούπες και άστραφτε ο τόπος!

Επιπλέον της ζήτησα να αλλάξουν κάδους γιατί τα καπάκια είναι σπασμένα και οι γάτες το βράδυ κάνουν πάρτι και εμείς κοιμόμαστε με κλειστά παράθυρα καλοκαιριάτικα λόγω φασαρίας (έχετε ακούσει το βράδυ γάτες να τσακώνονται) και λόγω δυσοσμίας.

Η κυρία στο τηλέφωνο μου απάντησε πως ο δήμος Κορινθίων αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει άλλους καινούργιους κάδους.

Μάλιστα είπα .  Ας περάσουμε και στο δεύτερο θέμα μας. Ήθελα να ξέρω οι κάδοι πλένονται ποτέ … γιατί εδώ από την μπόχα δεν πλησιάζεις .

Η κυρία στο τηλέφωνο μου απάντησε «Βεβαίως και πλένονται».

Πότε γίνεται αυτό , ρωτάω , γιατί εγώ 7 χρόνια τουλάχιστον που μένω εδώ και έχω άμεση και καθημερινή επαφή με κάδους και απορριμματοφόρα ποτέ δεν το είδα. Και όλοι εδώ στην γειτονιά, θέλουμε να μας πείτε κάθε πότε γίνεται για να μαζευτούμε να το δούμε . Από *περιέργεια να δούμε και πως δουλεύει…

Η κυρία στο τηλέφωνο μου απάντησε πως δεν ξέρει να μου πει τώρα ακριβώς γιατί αλλάζει το πρόγραμμα κάθε εβδομάδα…

Έτσι ολοκληρώθηκε η συνομιλία μας χωρίς να πάρω τις απαντήσεις που ήθελα.

Όσο για την κυρία στο τηλέφωνο , το πιο πιθανό είναι να ήταν γι΄αυτήν ένα ακόμα ενοχλητικό τηλεφώνημα ρουτίνας  που καταγράφηκε εκεί που συνηθίζετε …

 

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη

 

 

* Για να μην μείνουμε με την περιέργεια ας δούμε πως πλένουν και απολυμαίνουν τους κάδους άλλοι δήμοι…

Απολύμανση και πλύση των κάδων απορριμμάτων του Δήμου Κηφισιάς από ειδικά συνεργεία.Οι ψεκασμοί των κάδων γίνονται με ειδικό φάρμακο και σαπούνι ενώ οι πλύσεις με ειδικό πλυντήριο, διαδικασία που διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

 

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μεγαλόπολης ξεκίνησε για ακόμη μια χρονιά το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων. Μια κίνηση που είναι απαραίτητη αφού τώρα με τις μεγάλες θερμοκρασίες η δυσοσμία από τους λερωμένους κάδους είναι ανυπόφορη και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και προβλήματα υγείας.

 

Ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου 2015 το πλύσιμο και η απολύμανση όλων των κάδων του Δήμου Αλίμου από ειδικό συνεργείο. 2.500 κάδοι απορριμμάτων θα καθαριστούν και θα απολυμανθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου.