- Διαφήμιση -

Οικόπεδα σκουπιδότοποι σε πολλές συνοικίες της Κορίνθου

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας υπεύθυνοι για την καθαριότητα των οικοπέδων και την κοπή των χόρτων είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Δυστυχώς παρατηρούμε οικόπεδα να είναι παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα άγρια χόρτα και σκουπίδια να εγκυμονούν κινδύνους για την περιοχή και τους ανθρώπους.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

 

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Κορινθίων οφείλει σε αυτή την περίπτωση όπου διαπιστώνεται αμέλεια ή αδιαφορία των ιδιοκτητών οικοπέδων να κάνει αυτοψία και στη συνέχεια να στέλνει ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες, καλώντας τους να προβούν εντός δεκαημέρου από την ειδοποίηση σε κοπή των χόρτων και καθαρισμό του χώρου.

 

Πως έχει η διαδικασία εάν οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφώνονται …

  • Εάν μετά την παραπάνω πρώτη ειδοποίηση οι υπεύθυνοι αδιαφορούν ή αρνούνται να συμμορφωθούν, ο Δήμος κοινοποιεί και δεύτερη ειδοποίηση με επανάληψη της πρόσκλησης και νέα πενθήμερη προθεσμία συμμόρφωσης.
  • Μετά την άπρακτη πάροδο της δεύτερης και τελευταίας προθεσμίας, ο Δήμος, αφού προηγουμένως έχει μεριμνήσει για τη διεξαγωγή σχετικής αυτοψίας της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας και την παροχή σχετικής άδειας του αρμόδιου Εισαγγελέα, προβαίνει στον καθαρισμό ακάθαρτων ιδιωτικών ακινήτων και καταλογίζει όλες τις σχετικές δαπάνες σε βάρος των υπευθύνων.

Γιατί τόσο καιρό η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων δεν έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες;

Ας περάσουν μια βόλτα για αυτοψία από Μπαθαρίστρα , Συνοικισμό , Καλάμια ακόμα και στο κέντρο της Κορίνθου υπάρχουν κάποια οικόπεδα σε αυτή την κατάσταση.

Για να νοικοκυρευόμαστε σιγά σιγά … προτού μας φάνε τα ποντίκια και τα φίδια!

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Με την τριλογία άρθρων «Η καθαριοτητα είναι η μισή … συνεννόηση” , το sfedona.gr αναφερόταν σε πολλά από τα θέματα καθαριότητας όπως πλύσιμο κάδων, σκουπίδια που πέφτουν από το απορριμματοφόρο, αλλά και στις υποχρεώσεις των δημοτών προκειμένου να ζούμε σε μια πιο καθαρή πόλη. ( Διαβάστε ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ) […]