- Διαφήμιση -

Μέρος της καθημερινής ρουτίνας είναι πλέον η καταγραφή της απόστασης που κάνουμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τα πόδια, βάζοντας στον μετρητή της smart συσκευής ως στόχο τα 10.000 βήματα. Αλλά αυτός ο στόχος μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα ο αριθμός που πρέπει να φτάσετε.

Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αν τελικά πρέπει να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα για τη διατήρηση της υγείας μας σε υψηλό επίπεδο.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of the American Medical Association (JAMA) Internal Medicine συνέκρινε 16.741 γυναίκες που περπατούσαν καθημερινά για μία εβδομάδα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με μόλις 4.400 βήματα την ημέρα μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος θανάτου στις γυναίκες, και η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν τα βήματα αυξήθηκαν σε 7.500 ημερησίως.

Αν και αρκετές μελέτες έχουν τεκμηριώσει τα οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου των 10.000 βημάτων κάθε μέρα, τα νέα ευρήματα αμφισβητούν όσα πιστεύαμε την περασμένη δεκαετία.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καθημερινός στόχος πρέπει να είναι τα 5.000 βήματα την ημέρα ως ελάχιστο όριο. Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι όσοι περπατούν λιγότερα από 5.000 βήματα την ημέρα δυσκολεύονταν να μεταβολίσουν το λίπος.

Πηγή: bestlifeonline.com