- Διαφήμιση -

 

Μια εβδομάδα , 10 μέρες περίπου πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 , η οδός Ιωνίας  στην περιοχή Νεάπολη του δήμου Κορινθίων (μην την μπερδέψετε και εσείς με την Λεωφόρο Ιωνίας του Συνοικισμού) πλημμύρισε μπουλντόζες και συνεργεία. Κόκκινα σημάδια σε μάντρες σπιτιών καθόριζαν μέχρι που θα πάρει ο νέος δρόμος. « Δεν βαριέσαι χαλάλι του ας αναβαθμιστεί η περιοχή και ας χάσω και κάποια μέτρα γης» , σκέφτηκαν οι  κάτοικοι. Σήμερα τα οικόπεδα παραμένουν απείραχτα , ο δρόμος ο ίδιος , οι μάντρες ασβεστώθηκαν . Αμέσως μετά τις εκλογές οι «μουσαφιραίοι»  εξαφανίστηκαν.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Πάγωσαν και οι απαλλοτριώσεις.

3,5 χρόνια τώρα η περιοχή αυτή μαρτυρά εγκατάλειψη και παρακμή. Η οδός Ιωνίας είναι ένας σημαντικός οδικός άξονας σαν κεντρικός δρόμος των περιοχών Νεάπολη, Φιλοθέη , Μπαθαρίστρα και λειτουργεί σαν κεντρικός περιφερειακός δρόμος με προορισμό τον Προαστιακό Σταθμό Κορίνθου. Λακούβες , σκουπίδια , αγριόχορτα χαρακτηρίζουν αυτόν τον δρόμο.

Πριν λίγες μέρες συνεργεία και μηχανήματα φάνηκαν ξανά. Αυτή τη φορά θα φτιάξουν το πεζοδρόμιο είπαν.

Ε , αφού εσείς θα φτιάξετε τα πεζοδρόμια εμείς θα φυτέψουμε λουλούδια στις λακούβες . Έτσι για να αναβαθμιστεί η περιοχή.