- Διαφήμιση -

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, κ.λ.π.», που ψηφίστηκε στις 11/12/18, παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης το ακίνητο που στέγαζε το Ειρηνοδικείο Δερβενίου. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 81 παρ. 6 του σχεδίου νόμου, παραχωρείται στο Δήμο ακίνητο συνολικού εμβαδού 600 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς του Δήμου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την Κορινθία Μαρία Θελερίτη αναφερόμενη στο γεγονός, δήλωσε:

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Μαρία Θελερίτη

“Η παραχώρηση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των βουλευτών/τριών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας με το Υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι η ορθολογική διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, η εξοικονόμηση πόρων και η κάλυψη στεγαστικών, λειτουργικών και άλλων αναγκών που έχουν οι φορείς του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης. Επιπλέον με την ρύθμιση αυτή προστατεύονται τα παραχωρούμενα κτίρια τα οποία λόγω της μακροχρόνιας αχρησίας τους δεν συντηρούνται.

Οι ενέργειες των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα συνεχιστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί και ο επόμενος στόχος, που είναι η παραχώρηση του Ειρηνοδικείου της Γκούρας”.