- Διαφήμιση -

Στα πλαίσια του προγράμματος “Βιώσιμη Πόλη” που υλοποιείται και στην Κόρινθο, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες έλαβαν θέσεις για την προγραμματισμένη ποδηλατάδα.

Με μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/09/2021 η προγραμματισμένη δράση. Ο δήμαρχος Κορινθίων έδωσε το σύνθημα για την βόλτα, γιατί περί βόλτας πρόκειται και όχι αγώνα, και έτσι οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Άγαλμα Διογένη και Αλέξανδρου (τέρμα Γ. Παπανδρέου) για την όμορφη ποδηλατάδα με όλο τον απαραίτητο εξοπλίσμο και τα κράνη τους.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Το Corinth Living Streets αποτελεί μία ακόμα ευρωπαϊκή αναγνώριση για το Δήμο Κορινθίων, υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (European Climate Initiative – EUKI) μέσω του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (Federal Ministry of the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety – BMU).

Συντονιστής του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Energy Cities», το οποίο αποτελεί και επικεφαλής του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων. Την υλοποίηση του Living Streets έχουν αναλάβει η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στην Ελλάδα, το Δίκτυο Terra Hub στην Κροατία και το Δίκτυο OesteSustentável στην Πορτογαλία.

(Πηγή: Press crew, Corinthlivingstreets.com)