12.400 χλμ. με το ελληνικό ξύλινο ποδήλατο της COCOMAT – Μία αξέχαστη ελληνική προσπάθεια με διεθνή συμμετοχή και αντίκτυπο!

Πιστός στο πάθος του για τα ποδήλατα,ο ιδρυτήςτης COCO-MAT, Πωλ Ευμορφίδης, ολοκλήρωσε στις 2 Ιουλίου ένα  μεγάλο ποδηλατικό ταξίδι με τα ελληνικάχειροποίητα ξύλινα ποδήλατα COCO-MAT. Παρέα με λίγους τολμηρούς και ονειροπόλους φίλους, διέσχισανολόκληρη την Ευρώπη, από το νοτιότερο σημείο της, τη Γαύδο, έως τοβορειότερο σημείο της,το Nordkapp της Νορβηγίας. Η διαδρομή ορίστηκε με άξονα τα καταστήματαCOCO-MAT στην Ευρώπη, που αποτέλεσαν σταθμούς ξεκούρασης αλλά και ευκαιρίας γιατοπικές εκδηλώσεις. Το ταξίδι διήρκεσε 114 ημέρες, όπου διανύθηκαν  συνολικά 12.400 χλμ., με πολύ πείσμα, κούραση και όραμα, έχοντας ένα ξεκάθαρο στόχο: όλα να γίνονται με πάθος.«Θέλουμε να δείξουμε ότι όλα συνεχίζονται!» δηλώνει ο Paul Efmorfidis, ο οποίος βρισκόταν στο ποδήλατικό του ταξίδιαπό τις 28 Μαρτίου,έως το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου όπου έφτασε στον τελικό του προορισμό: το Nordkapp.

Εκεί τους υποδέχτηκε με μεγάλη συγκίνηση και εκτίμηση η δήμαρχος  του Nordkapp, Κυρία Kristina Hansen, όπου της προσφέρθηκεεκ μέρους της COCO-MATένα ξύλινο ποδήλατο, ως ένδειξη αμοιβαίουσεβασμού, το οποίο θα παραμείνει στο ακρωτήριο του Nordcapp ως σύμβολο όλων αυτών που ενώνουν τις δύο χώρες.

 

Πάνω στα ξύλινα ποδήλατα, με μοναδική κινητήρια δύναμη, τη δύναμη του σώματος και της ψυχής, ταξίδεψαν και ευαισθητοποίησαν τους ανθρώπους που συνάντησαν για το «Pillow Positive», μια από τις πολλές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της COCO-MAT, όπου από το 2012 στηρίζει τις γυναίκες που έχουν υποστείχειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου τουμαστού.