Στο επενδυτικό προσκήνιο μπαίνει και πάλι η Πελοπόννησος αναφορικά με τα υδατοδρόμια και τις υποδομές που μπορούν να εξυπηρετούν πτήσεις με υδροπλάνα.
Η Hellenic Seaplanes μετά και την ανάληψη του υδατοδρομίου Καλαμάτας, επιστρέφει στην Πελοπόννησο, στο νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στη Κυλλήνη.
Έχοντας λάβει την άδεια ίδρυσης του τοπικού υδατοδρομίου, η εταιρεία επιλέχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.
Απώτερος στόχος είναι η Κυλλήνη να γίνει σημείο αναφοράς στο νομό και η κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μαζί το υδατοδρόμιο Καλαμάτας αλλά και της Πάτρας, που προελαύνει στη σειρά ετοιμότητας να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.
Πηγή: anagnostis.org
Comments