Ήταν λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα όταν ολοκληρώθηκε η δύσκολη επιχείρηση διάσωσης του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα που είχε εγκλωβιστεί στα βράχια κοντά στο Κάστρο του Ακροκορίνθου, από το βράδυ της Παρασκευής 1 Αυγούστου.
Άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ, με αναρριχητικό εξοπλισμό κατάφεραν να προσεγγίσουν τον νεαρό τουρίστα σε σημείο με απότομους και επικίνδυνους βράχους. Με ψυχραιμία, εμπειρία και ακρίβεια, τον προσέγγισε και τον οδήγησε με ασφάλεια σε σημείο απεγκλωβισμού.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πυρασφάλειας Αθικίων. Η συντονισμένη δράση τους, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε όλη τη νύχτα, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο 21χρονος είναι καλά στην υγεία του, αν και εξαντλημένος, και δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή.
Comments