Μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χαμόγελα, γνώση και ουσιαστικά μηνύματα για την αγάπη προς τα ζώα έζησαν σήμερα μικροί και μεγάλοι στο γήπεδο «Ηρακλής» Ξυλοκάστρου, στο πλαίσιο του 1ου Σχολικού Φεστιβάλ Φιλοζωίας, που διοργανώθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας (4 Απριλίου).
Η διοργάνωση ανήκει στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου και τον διευθυντή του, Παναγιώτη Τσακαλή, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των τριών Δημοτικών Σχολείων του Ξυλοκάστρου, καθώς και το Ειδικό Σχολείο Συκιάς, με την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
✨ Δράσεις, επιδείξεις και πολύτιμα μαθήματα ζωής
Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον σκύλο όχι μόνο ως τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, αλλά και ως έναν πολύτιμο συνεργάτη σε αποστολές διάσωσης, αστυνόμευσης και πυρόσβεσης.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή του 🐶 «Βίκτωρα» της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., ο οποίος εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με τις δεξιότητές του, αποδεικνύοντας την τεράστια αξία της σωστής εκπαίδευσης των ζώων, όχι μόνο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για την καθημερινή μας ευημερία.
👏 Ένα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί παντού
Στο τέλος των παρουσιάσεων, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές, ενώ οι Διευθυντές των σχολείων και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τάσος Λόντος, έδωσαν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων εκπαιδευτικών δράσεων.
Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε και από εθελοντές του European Solidarity Corps Greece και τον οργανισμό Orfeas, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους και ευχαρίστησαν θερμά για την πρόσκληση.
«Ήταν μια υπέροχη μέρα, γεμάτη δράσεις, ενημέρωση και πολλή αγάπη για τα ζώα. Ελπίζουμε αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός!», ανέφεραν χαρακτηριστικά συμμετέχοντες και εκπαιδευτικοί.
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που απέδειξε ότι η φιλοζωία διδάσκεται από νωρίς, μέσα από εμπειρίες που αγγίζουν την καρδιά και καλλιεργούν τον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής.
📍 Ξυλόκαστρο – Εκπαίδευση με ουσία, δράση με αντίκρισμα!
Comments