1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΟΡΙΝΘΟΣ

Αποκαλύφθηκε τμήμα του Αδριάνειου Υδραγωγείου «Αρχαίας Τενέας» στο Χιλιομόδι

0

Tα αποτελέσματα της συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας «Αρχαίας Τενέας» στο Χιλιομόδι Κορινθίας περιγράφει ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας σε ανάρτησή του!

Όπως αναφέρει, “η ανασκαφή, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε για πρώτη φορά φέτος, τμήμα του Αδριάνειου υδραγωγείου στην περιοχή της αρχαίας Τενέας, προσδιορίζοντας επακριβώς πλέον την πορεία ενός από τα μεγαλύτερα υδραυλικά έργα του 2ου αι. μ.Χ. στον ελλαδικό χώρο, που σκοπό είχε την υδροδότηση της Αρχαίας Κορίνθου από τη Στυμφαλία!

Ταυτόχρονα, εντοπίστηκε και ανασκάφηκε τμήμα του προϊστορικού οικισμού της Τενέας, που χρονολογείται στην Πρώιμη εποχή του Χαλκού ΙΙ (2.600 – 2300 π.Χ), επιβεβαιώνοντας την κατοίκηση της περιοχής πριν τη πτώση της Τροίας”.

Οι εργασίες, που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Αρχαίας Τενέας», υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου δρ. Έλενας Κόρκα και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας «Αρχαίας Τενέας» στο Χιλιομόδι Κορινθίας 2023.

 

Δήμαρχος Βέλου Βόχας Θανάσης Μανάβης: Τι βρήκα στο Δήμο

Previous article

Ανοιχτό το σαλέ και διαθέσιμες οι βόλτες με buggy στο Χιονοδρομικό της Ζήρειας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.