2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣΥΓΕΙΑ

Μαγιορκίνης: Βρισκόμαστε στην πιο δυνατή έξαρση των τελευταίων έξι μηνών

0

«Καμπανάκι» κινδύνου, ιδίως προς τις ευπαθείς ομάδες, όσον αφορά στην Covid-19 σήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Βρισκόμαστε στην πιο δυνατή έξαρση που έχουμε τους τελευταίους έξι μήνες της covid 19, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα Νοεμβρίου», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1 FM». Όπως σημείωσε, η έξαρση τώρα πλησιάζει στο κορύφωμά της.

«Έχουμε πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία με covid 19, το καλοκαίρι ήταν κάτω από 500 άτομα μέσα στα νοσοκομεία οπότε έχουμε υπερτριπλασιασμό των ατόμων αυτή την περίοδο. Έχουμε φτάσει κοντά στους 70 διασωληνωμένους ενώ είχαμε φτάσει και κάτω από 20, είναι αρκετά πιο κάτω η πίεση από τις εποχές της covid 19 αλλά δεν είναι και μια πίεση αμελητέα», είπε, παραθέτοντας στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Τι πρέπει να κάνουν οι ευάλωτοι

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο τι θα πρέπει να κάνουν οι ευάλωτοι πολίτες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν.

«Ο ευάλωτος πληθυσμός πρέπει να φοράει μάσκα, εάν έχουν συμπτώματα να κάνουν τεστ και να ζητήσουν αντιική θεραπεία. Δεν χρειάζεται κάποιος να βαρύνει για να ζητήσει την αντιική θεραπεία εάν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες γιατί όταν βαρύνει είναι αργά και η αντιική θεραπεία δεν έχει τόσο αποτελεσματικότητα. Θα ξανατονίσω πάλι τον εμβολιασμό για τους ευάλωτους».

Όσον αφορά στο εμβόλιο της γρίπης, σημείωσε ότι έχει πάει πιο καλά, καθώς έχουν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εμβόλια. Δεν είναι όπως πέρυσι, ωστόσο είναι καλύτερα από το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού, όπου δεν έχει ξεπεράσει τις 200.000.

«Να κάνουμε όλοι self test πριν το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς»

«Να πάμε όλοι με self test στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς για να μειώσουμε τις πιθανότητες να μεταδώσουμε. Είμαστε σε μία έξαρση όλων των ιώσεων του αναπνευστικού καθώς μαζευόμαστε σε κλειστούς χώρους» δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχετικά με την έξαρση του κορωνοιού.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό δήλωσε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για ‘5η δόση κορωνοϊού’ αλλά για το ετήσιο εμβόλιο του κατά του κορωνοϊού, όπως ακριβώς εμβολιαζόμαστε για την γρίπη, θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε κατά του covid-19».

«Να πάμε όλοι με self test στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς καθώς η πιθανότητα να μεταδώσουμε είναι μειώνεται αρκετά», τόνισε. «Μάσκες θα έπρεπε να φοράμε ούτως ή άλλως όπου υπάρχει συνωστισμός, καλό θα ήταν τα παιδιά να κάνουν self test πριν επιστρέψουν στα σχολεία», κατέληξε.

Aυξήσεις μισθών το 2024: Τριετίες και κατώτατος μισθός δίνουν «αέρα» στις αποδοχές ιδιωτικών υπαλλήλων

Previous article

Τα Τρίκαλα Κορινθίας θα βουλιάξουν την Πρωτοχρονιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.