1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πενταπλάσιος ο αριθμός των επισκεπτών στον Ισθμό το 2023 σε σχέση με το 2022

0

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την επισκεψιμότητα των τουριστικών περιπτέρων (info kisok) σε Αρχαία Κόρινθο και Ισθμό που έγινε στην Κόρινθο , στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, διαπιστώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την περιοχή μας.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει  προβεί στη συλλογή πρωτογενών στοιχείων που αφορούν στον  Τουρισμό, η οποία πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφέρειας από  όλα τα Περίπτερα Τουριστικής Ενημέρωσης (Info Kiosk).

Σκοπός της συλλογής και επεξεργασίας των λόγω στοιχείων “είναι η διαμόρφωση και εφαρμογή αποτελεσματικότερων πολιτικών, αναφορικά με τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν,  σε επίπεδο Περιφέρειας και τοπικών κοινωνιών”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Περιφέρεια.

Αναφορικά με τον Ισθμό: Συνολικά, από τον μήνα Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2023 (μέσα του μήνα), επισκέφθηκαν τον χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό, 153.179 τουρίστες, σε αντίθεση με την χρονιά 2022, όπου το σύνολο ήταν 31.216, μιλώντας για σχεδόν πενταπλάσιο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αναφορικά με το τουριστικό περίπτερο στην Αρχαία Κόρινθο (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2023), συνολικά, επισκέφθηκαν το χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου 18.267 τουρίστες.

Επίσης παρατηρείται σταθερή εισροή τουριστών από κάποιες χώρες όλο τον χρόνο , συγκεκριμένα οι Η.Π.Α. ,η Γερμανία , η Γαλλία και η Ισπανία μας έχουν σταθερά στις προτιμήσεις τους.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

ΜΠΑΝΙΑ,ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ , ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΓΟΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

Σαρώνουν ιώσεις, γρίπη και κορονοϊός – Τι πρέπει να προσέχουμε

Previous article

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 1 Ιανουαρίου με 7 Ιανουαρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.