2_ΕΛΛΑΔΑ3_ΚΟΣΜΟΣ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δέκα ελληνικά νησιά που θα μπορούν να επισκέπτονται οι Τούρκοι με προσωρινή βίζα

0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη συμφωνία για χορήγηση προσωρινής βίζας στους τούρκους πολίτες, ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέψεις τους στα ελληνικά νησιά.

Η συμφωνία αφορά στα εξής δέκα νησιά:

  1. Λήμνος
  2. Λέσβος
  3. Χίος
  4. Σάμος
  5. Λέρος
  6. Κάλυμνος
  7. Κως
  8. Σύμη
  9. Ρόδος
  10. Καστελόριζο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση «ζήτησε και εξασφάλισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα τούρκων πολιτών και των οικογενειών τους να επισκέπτονται όλο τον χρόνο, για επτά μέρες, δέκα νησιά μας, που είτε διαθέτουν προσφυγικές δομές είτε έχουν άμεσες πορθμειακές συνδέσεις με την Τουρκία».

«Είναι μία πρωτοβουλία με ισχυρό μήνυμα, που δηλώνει και μια μεγάλη αλήθεια: ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών».

«Είναι ένα μέτρο που φέρνει τους δύο λαούς κοντά. Είναι κάτι που το θέλουν πάρα πολύ οι ακρίτες μας, οι οποίοι έχουν σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Πρόγραμμα».

Και πρόσθεσε: «Tα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι η μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σένγκεν, δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια διευκόλυνση. Είναι κάτι το οποίο το θέλουν πολύ οι Τούρκοι βεβαίως και το θέλουνε πάρα πολύ οι νησιώτες μας. Αυτή η διευκόλυνση δεν θα αφορά μόνο τη θερινή σεζόν, θα είναι για όλο το χρόνο».

Ξυλόκαστρο: Σήμερα η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Previous article

Λίμνη Στυμφαλία: Ένα μαγικό αλπικό τοπίο που μεταμορφώνεται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου

Next article

Comments

Comments are closed.