1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 20.000 επισκέπτες συγκέντρωσε η Αρχαία Κόρινθος το 2023

0

Εντυπωσιάζει η επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο infokiosk που έχει εγκατασταθεί εκεί. Σχετική ανάρτηση έκανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ συnοδεύει την ανάρτηση και με πίνακες:

Να θυμίσω αρχικά ότι το Τουριστικό Infokiosk στην Αρχαία Κόρινθο σχεδιάσαμε κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε περσυ 15 Ιουνίου του 2022 , με υλοποίηση και χρηματοδότηση απο τον Δήμο Κορινθίων.

Χαίρομαι που είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω για όλη την χρόνια φέτος όλα τα δεδομένα που δείχνουν ποσό σημαντική ήταν αυτή η ενεργεία για τον τόπο μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για το έργο αυτό ανθρώπους που με βοήθησαν να το ολοκληρώσουμε και λειτουργήσουμε μέχρι και σήμερα .

Αρχικά τον Δήμαρχο Β.Νανόπουλο που δέχθηκε την πρόταση, την Γαρυφαλλια Χριστοπούλου όσον αφορά τον Δήμο και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Τις κυρίες που δουλεύουν καθημερινά και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό , την Φωτεινη Κούλη αλλά και Χριστίνα Κολέτσα.
Τέλος τον περιφερειάρχη Π.Νίκα και όλο το περιφερειακό συμβούλιο που δέχθηκε το αίτημα μου και τοποθέτησε ένα άτομο για να υποστηρίξει το έργο μας και σήμερα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα .

Τον Ιανουάριο επισκέφθηκαν συνολικά 455 άτομα το Info Kiosk της Αρχαίας Κορίνθου ,το οποίο λειτουργούσε μόνο τις καθημερινές με μία βάρδια. Ανάμεσα από 17 διαφορετικές χώρες προσέλευσης επισκεπτών, ξεχώρισαν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελλάδα. Η Αυστρία , η Αγγλία και η Ισπανία ακολουθούν με τη σειρά τους με εξίσου καλό ποσοστό.

Κατά τον Φεβρουάριο παρατηρείται μικρή αύξηση και καταγράφονται συνολικά 573 άτομα. Οι κυρίαρχες χώρες παραμένουν η Γερμανία και η Ελλάδα. Το θετικό είναι ότι σε αυτόν το μήνα συναντάμε 24 χώρες προσέλευσης στο Περίπτερο ,επομένως υπάρχει διεύρυνση των χωρών που επισκέπτονται το μέρος.

Τον Μάρτιο παρατηρούμε μία ενθαρρυντική αύξηση στην ανοδική πορεία σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Συνολικά επισκέφθηκαν τον Μάρτιο 992 άτομα το Info Kiosk. Σημαντική αύξηση της συμμετοχής χωρών στο ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο.

Κατά τον μήνα Απρίλιο παρατηρείται μία εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, 1600 στο σύνολο. Με συμμετοχή 37 χωρών πλέον, αποτυπώνεται μία ευρεία γεωγραφική και πολιτιστική ποικιλομορφία. Αυτή η αύξηση των επισκεπτών δεν αφορά μόνο την διεθνή συνάντηση πολιτισμών αλλά και την δυναμική άνοδο του εσωτερικού πληθυσμού .Οι Έλληνες βρίσκονται στην κορυφή των ποσοστών.

Κατά τον Μάιο παρατηρείται θετική κλιμάκωση του αριθμού των επισκεπτών με το σύνολο να φθάνει τους 2015. Παρατηρείται σταθερή προσέλευση ορισμένων χωρών που έχουν αναφερθεί και προηγουμένως, όπως είναι η Γαλλία ,η Γερμανία και η Ισπανία. Ακολουθούν με σταθερά ποσοστά η Ιταλία και οι ΗΠΑ. Ο εσωτερικός τουρισμός στην Πελοπόννησο διακρίνεται για την συνεχή του εξέλιξη.

Κατά τον μήνα του Ιουνίου παρατηρείται μία μικρή πτώση συγκριτικά με τον Μάιο, η οποία όμως δεν δείχνει ιδιαίτερα σημαντική. Τον Ιούνιο επισκέφθηκαν το κιόσκι 1468 τουρίστες. Δεν παρατηρούνται αλλαγές στις χώρες προσέλευσης και στην ποικιλομορφία τους.

Τον Ιούλιο επισκέφθηκαν συνολικά το info kiosk της Αρχαίας Κορίνθου 1401 τουρίστες. Αυτόν τον μήνα ξεχωρίζει η προσέλευση Ισπανών τουριστών.

Τον Αύγουστο οι επισκέπτες άγγιξαν τους 1704. Οι προσέλευση των Ελλήνων και των Ισπανών επισκεπτών ξεχωρίζει και η Ιταλία με την Πολωνία παρουσιάζουν ανοδική πορεία.

Ο Ιούνιος διατηρεί μία σταθερότητα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος σημαδεύονται από μία προσωρινή πτώση και στασιμότητα αντανακλώντας τις προκλήσεις που επήλθαν λόγω υψηλών θερμοκρασιών και πυρκαγιών. Τον Αύγουστο με την διεύρυνση του ωραρίου του Info Kiosk και την λειτουργία του τα Σαββατοκύριακα , αρχίζουμε να αποκτούμε ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Καθώς ο Σεπτέμβριος προχωρά προς τον Δεκέμβριο, εμφανίζεται μία ευπρόσδεκτη σταθερότητα στην προσέλευση των επισκεπτών. Αυτή η συνέχιση της θετικής πορείας αποδεικνύει ότι η τουριστική σεζόν σε μία ενδιαφέρουσα στροφή υπακούει στις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών. Ο Σεπτέμβριος είχε συνολικά 1952 επισκέπτες.

Όσο προχωράει ο καιρός όλο και περισσότερες χώρες προστίθενται στο πλάνο. Ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύτηκε στους 4133 τον Οκτώβριο. Με αυτούς τους αριθμούς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Οκτώβρης ως ο «δημοφιλέστερος μήνας».

Ο Νοέμβριος είχε συνολικά 1972 επισκέπετες , θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι είναι αρκετά υψηλή η επισκεψιμότητα για την εποχή. Συνολικά, από την αρχή του έτους μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, επισκέφθηκαν το χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου της Αρχαίας Κορίνθου 18.267 τουρίστες.

Παρατηρείται σταθερή εισροή τουριστών από κάποιες χώρες όλο τον χρόνο , συγκεκριμένα οι Η.Π.Α. ,η Γερμανία , η Γαλλία και η Ισπανία μας έχουν σταθερά στις προτιμήσεις τους.

Ο εσωτερικός τουρισμός αναδύεται ως ένας σημαντικός τομέας για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Το Info Kiosk αναδεικνύεται ως επίσημος αντιπρόσωπος ιδεών και στατιστικών δεδομένων. Ως χώρος υποδοχής, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανασύνθεση και παρουσίαση των δεδομένων, προσφέροντας ένα ενιαίο σημείο επαφής για όσους αναζητούν πληροφορίες.

Εκτελώντας τα καθήκοντα πρεσβευτή, το Info Kiosk προβάλλει τον Δήμο Κορινθίων και συνολικώς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προορισμό υπερβαίνοντας τα συνηθισμένα πλαίσια ενημέρωσης. Με μια ευρεία γκάμα πληροφοριών, μεταφέρει την πλούσια κουλτούρα και την ατμόσφαιρα της περιοχής, ενώ παράλληλα προωθεί δυναμικά την τουριστική της ταυτότητα.

Συνεπώς, η ύπαρξη του Τουριστικού Περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο και με το ωράριο του ,που από τον Αύγουστο του 2023 συνάδει με του αρχαιολογικού χώρου, αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντική προσθήκη για την εποπτεία και την βελτίωση του τουρισμού στον Δήμο και την Περιφέρεια αφού εμπλουτίζει τις υπάρχουσες στρατηγικές τους.

ΠΟΛ. ΣΥΜΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Από το Σκοτάδι στο Φώς την Κυριακή στο Καλογεροπούλειο

Previous article

Αποδοκιμάζουν οι δικηγόροι στην Κόρινθο το φορολογικό …

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.