5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1ο Συμπόσιο Συμμάχων και Χορηγών του Προγράμματος «Ακούμε τους Νέους»

0

Στη βίλα του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ στο Ξυλοκαστρο, ένα χώρο με μεγάλη αισθητική και ιστορική αξία, πραγματοποιήθηκε το πρώτο διήμερο Συμπόσιο Συμμάχων και Χορηγών του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους». Στις εργασίες του Συμποσίου συμμετείχαν το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών του προγράμματος (Vinci/Ολυμπία Οδός, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Όμιλος Φουρλή).

Κατά την έναρξη των εργασιών απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, κ.Βλάσης Τσιώτος, η Πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, κα Μαρία Χρισταρά, ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, η Διευθύντρια Παραγωγής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κα Ειρήνη Ανδρεάδη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού, κα Σοφία Στάμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου, κ. Ξενοφώντας Κάππας. Της εκδήλωσης προέδρευε ο κ. Γιώργος Κουρουπός, αντιπρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και μουσικός.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο καλλιτεχνικός απολογισμός από την υπεύθυνη του προγράμματος, κα Πόπη Μαλαπάνη και ο οικονομικός απολογισμός από την ταμία του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, κα Μίνα Οικονόμου.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στις προτάσεις συνεργασίας του Προγράμματος «Ακούμε τους Νέους» με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Hellenic American Culture Foundation και την ορχήστρα Underground, για την οποία μίλησε ο ιδρυτής της, κ. Κώστας Ηλιάδης, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έκδηλη ήταν η αίσθηση ενθουσιασμού και αισιοδοξίας κατά το πέρας της συνάντησης για το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους», η οποία πλαισιώθηκε ιδανικά από συναυλία παλαιάς μουσικής με τη Θεοδώρα Μπάκα στη φωνή και το Μάρκελλο Χρυσικόπουλο στο τσέμπαλο, που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο φουαγιέ του Sikyon Coast Hotel and Resort, ενώ το επόμενο πρωί οι καλεσμένοι του συμποσίου ξεναγήθηκαν στο θέατρο και την αγορά της Αρχαίας Σικυώνας από τον αρχαιολόγο, κ. Γιαννακόπουλο.

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοεμφανιζόμενων μουσικών στο πεδίο της κλασικής μουσικής με συναυλίες, ηχογραφήσεις και φεστιβάλ, που έχει ως στόχο να συστήσει τους νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.

Κατά τον πρώτο χρόνο της υλοποίησής του ανταποκρίθηκε πλήρως στον αρχικό του σχεδιασμό. Χάρη στη συνέργεια του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα και με την υποστήριξη των χορηγών/εταιρικών μελών του, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Ομίλου Φουρλή και Vinci διοργάνωσε διαγωνισμό και στη συνέχεια συναυλίες και ηχογραφήσεις για τις τρεις διακριθείσες σολιστ. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δέκα συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις της Πελοποννήσου, με κορωνίδα τη συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και δύο ηχογραφήσεις, που μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ακολουθεί άλλη μια συναυλία και μια ηχογράφηση, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελική κοινή συναυλία των νικητριών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Σωματείο «Μουσική Κίνηση».

ΤΟ BOOKFEST BAZAAR ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΝΟΙΞΕ και θα λειτουργήσει έως 31 Δεκεμβρίου

Previous article

ΔΕΥΑ Λουτρακίου: Διακοπή υδροδότησης την Παρασκευή 8/12

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.