2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυμνές φωτογραφίες σε σχολεία: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

0
Τα περιστατικά όλο και αυξάνονται

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά στο Ναύπακτο, αλλά και στο Ελληνικό, καθώς και με άλλες αναφορές για γυμνές φωτογραφίες στα σχολεία, έχει ανοίξει η συζήτηση για την προστασία των χρηστών του διαδικτύου και κυρίως των ανήλικων από τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές αλλά και για τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους δράστες.

Ο πρόεδρος του «internet now», Νίκος Βασιλάκος μίλησε σήμερα το πρωί (05/12) στο Mega:  «Το deep nude έγινε μόδα στα σχολεία γιατί δεν έχουμε ενημέρωση σωστή των παιδιών για το τι επιτρέπεται και τι όχι. Όποια φωτογραφία έχεις από Instagram, από TikTok, από οπουδήποτε, μπορείς να γδύσεις το υποκείμενο της φωτογραφίας. Εννοείται ότι είναι παράνομο και διώκεται ποινικά».

«Ο απεικονιστικός αλγόριθμος είναι ο πιο εξελιγμένος στην τεχνητή νοημοσύνη. Ό,τι έχει να κάνει με φωτογραφία είναι το πιο εξελιγμένο και γι΄ αυτό γίνονται πια πιστοποιήσεις μέσω εφαρμογών που βλέπουν το πρόσωπο και τη φωτογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει λέγοντας: «Γίνεται πληρωμή με κρυπτονομίσματα. Πληρώνουν με κρυπτονομίσματα εφαρμογές όπως είναι το deep nude που ξεγυμνώνει, με κόστος από 8 μέχρι 16 ευρώ, ένα σώμα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν ή Ασία ή βαθιά Αμερική που δε φαίνεται ποιος είναι ο αποδέκτης. Αυτοί που αξιοποιούν την τεχνολογία του βαθύ γυμνού μπορούν και δείχνουν σε κάθε περίπτωση, πώς είναι το σώμα, για να μπορεί ο μαθητής να το διακινήσει μέσω κοινωνικών δικτύων που δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανιχνεύσιμα».

«Η συμβουλή που έχουμε να δώσουμε σε όλους είναι να ξέρετε ότι όλα ανιχνεύονται και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Ας μην πιστεύει κανένας ότι μένει στο σκοτάδι».

ΑΠΘ: Στις οικογένειες τα πτυχία δύο φοιτητριών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Previous article

Με απόλυτη επιτυχία έγινε η 10η Συνάντηση Βετεράνων Εντούρο – 300+ συμμετοχές

Next article

Comments

Comments are closed.