1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου: Αποφάσισε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ…

0
Ο Δικηγορικός  Σύλλογος Κορίνθου, κατά την  συνεδρίασή του Δ.Σ. την 27-11-2023, αποφάσισε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ των μελών του από τα καθήκοντά τους.

Οι δικηγόροι σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση

Με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας, οι δικηγόροι κατέρχονται σε πανελλήνια αποχή από τα καθήκοντα τους από την 27 Νοεμβρίου.  Προηγουμένως είχε αποφασισθεί η αποχή από τις δίκες συμφερόντων του ευρύτερου Ελληνικού Δημοσίου.

Μάλιστα, όχι μόνο από όλες τις δίκες κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά και από κάθε άλλη δικηγορική δραστηριότητα .

Πρωταρχικό αίτημα την απόσυρση των νέων μέτρων φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών με την εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος.

Επιπλέον ζητείται η υλοποίηση των αποφάσεων της ίδιας της Ολομέλειας για τη στήριξη του δικηγορικού επαγγέλματος με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

1. Επικυρώνει την από 25.11.2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ των μελών του από τα καθήκοντά τους, από την Τετάρτη 29.11.23 έως και την Δευτέρα 4.12.23, με το πλαίσιο χορήγησης αδειών που αναφέρεται στην ως άνω απόφαση της Ολομέλειας.
Σχετικά με τις ήδη ορισθείσες συνεδριάσεις των ΕΠ.Ε.Α. (Δασικοί Χάρτες) του μηνός Νοεμβρίου 2023 της Π.Ε. Κορινθίας, η αποχή δεν καταλαμβάνει τη συμμετοχή των δικηγόρων στις ως άνω επιτροπές, όπου μετέχουν ως μέλη αυτών, λαμβανομένων υπ’ όψιν των διατάξεων του άρθρου 18 παρ. 8 του Ν. 3889/2010.
2. Την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 4.12.2023 και ώρα 12:00 στην αίθουσα 6 του Πρωτοδικείου Κορίνθου με θέμα το Φορολογικό Νομοσχέδιο – Δράσεις – Κινητοποιήσεις.
3. Την αποστολή πρόσκλησης προς όλους τους Βουλευτές του Ν. Κορινθίας, προκειμένου να παραστούν και συζητήσουν με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, την Δευτέρα 4.12.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, σχετικά με το Φορολογικό Νομοσχέδιο, κατόπιν και της υπ’ αριθ. πρωτ. 513/21-11-23 επιστολής διαμαρτυρίας που τους έχει αποσταλεί.
5. Την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1.12.2023 και ώρα 11:00 στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Πυλαρινού (έξω από την Εθνική Τράπεζα) και
6. Την συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας από τους Δικηγόρους Κορίνθου μέσω του portal της Ολομέλειας.

Λουτράκι: Στις 8 Δεκεμβρίου ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής

Previous article

Κορινθία: Σεμινάρια γευσιγνωσίας ανακαλύπτοντας το Κορινθιακό ελαιόλαδο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.