2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Έλεγχο με κάμερες και live μετάδοση στην ΑΑΔΕ

0

Με κάμερες που θα φέρουν πάνω τους θα κάνουν ελέγχους σε πολίτες και επιχειρήσεις οι εφοριακοί, σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται σήμερα στην αρμόδιο Επιτροπή.

Ωστόσο, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων θα ενημερώνεται σχετικά ο φορολογούμενος, δηλαδή πως ο έλεγχος θα καταγράφεται, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει την καταγραφή των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων που θα γίνονται στις επιχειρήσεις, αλλά και τις συναντήσεις με τους φορολογούμενους.

Το βίντεο των ελέγχων θα τηρούνται για έξι μήνες και μετά θα καταστρέφονται, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Αντίθετα, το βίντεο με τις συναντήσεις με φορολογούμενους στα γραφεία της ΑΑΔΕ θα διατηρούνται για πέντε χρόνια.

Μάλιστα, επισημαίνει η Δημοκρατία θα υπάρχουν και περιπτώσεις ελέγχων κατά τους οποίους η μετάδοση θα γίνεται live στην αίθουσα επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, στο Μοσχάτο.

Επίσης, εκτός από τις κάμερες θα υπάρχει απευθείας μετάδοση πληροφοριών από τα σημεία που ελέγχονται για μη έκδοση αποδείξεων, λαθρεμπόριο, παραεμπόριο και κάθε άλλη φορολογική και τελωνειακή παράβαση.

Τέμπη: Σε εγχείρηση θα υποβληθεί ο 21χρονος Γεράσιμος

Previous article

Στο γήπεδο Δερβενίου ο ΠΑΣ Κόρινθος αντιμετωπίζει το Σάββατο την “Ακαδημία” Ευρωστίνης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.