1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου: Τί θα προσφέρουν οι ψηφιακοί υδρομετρητές

0

8.000 ψηφιακοί υδρομετρητές θα τοποθετηθούν στον Δήμο Βέλου – Βόχας , στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ύδρευσης, ύψους 7.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι υδρομετρητές που είναι εγκατεστημένοι στα δίκτυα ύδρευσης στις Κοινότητες του δήμου Βέλου-Βόχας θα αντικατασταθούν .Η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών θα παρέχει ακρίβεια μετρήσεων και τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στις υπηρεσίες να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέτρηση κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι:

Θα εντοπίζονται άμεσα οι διαρροές δικτύου ή εντός οικίας.

Άν θα μπορεί να υπάρξει παραβίαση ή καταστροφή του υδρομετρητή διότι αυτό θα γίνεται άμεσα αντιληπτό.

Θα εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες έτσι ώστε η υπηρεσία να αναλαμβάνει το συντομότερο την επανόρθωσή τους.

Θα αποφεύγονται ή θα εντοπίζονται πολύ γρήγορα κακόβουλες ενέργειες στο δίκτυο ή στους υδρομετρητές. Όλα αυτά επιτυγχάνονται γιατί σε όλο τον νέο εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί υπάρχουν αισθητήρες, οι οποίοι σε κάθε μία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δίνουν σήμα συναγερμού στο κέντρο, δηλαδή στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Βέλου-Βόχας.

Το έργο όπως είπαμε προβλέπει την εγκατάσταση 8000 ψηφιακών υδρομέτρων στις οικίες των δημοτών και ακόμη αισθητήρες και υδρομετρητές υπερήχων που θα εγκατασταθούν στο δίκτυο και θα ανιχνεύουν κάθε πρόβλημα, διαρροή, βλάβη, κακόβουλη ενέργεια την οποία θα μεταδίδουν αυτομάτως.

Εν τέλει θα υπάρχει ορθολογική διαχείριση του νερού ύδρευσης και μεγάλη εξοικονόμηση σε μια περιοχή που υπάρχει έντονο το πρόβλημα του νερού. 

Μάστιγα το μήνυμα απάτης στο Facebook: “Μπορείτε να μου κάνετε τη χάρη”

Previous article

Κωνσταντίνος Κόρκας: Ο τελευταίος θρύλος του Ιερού Λόχου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.