1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Η Φρόσω και η Φιλιώ επέστρεψαν στον Άσσο Κορινθίας και παράγουν limited edition μονοποικιλιακό ελαιόλαδο

0

Το εξαιρετικό παρθένο, βιολογικό και μονοποικιλιακό, ελαιόλαδο της οικογένειας Θεοδώρου (ποικιλία κορωνέϊκη), με την επωνυμία Qoppa, παραδίδει μαθήματα παραδοσιακής ελληνικής ελαιοκομίας, αποδεικνύοντας πως όταν κάτι ξεκινά με πάθος και συνεχίζει με μεράκι δεν μπορεί παρά κάποια στιγμή να αποδώσει καρπούς και μάλιστα εξαιρετικούς!

Έχουν περάσει μόλις πέντε χρόνια από τότε που οι αδελφές Θεοδώρου, Φρόσω (πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός) και Φιλιώ (έχει σπουδές στα Ψηφιακά Συστήματα και μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία), εγκατέλειψαν όλα εκείνα που ήταν μέρος της καθημερινότητάς τους για να επιστρέψουν στις ρίζες τους, να ενωθούν επιχειρηματικά και να περπατήσουν στα αγροτικά χνάρια των προγόνων τους. Στα χνάρια που πρωτοχάραξε η γιαγιά τους, αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν μόνη της, με ένα γαϊδούρι συντροφιά, φύτευε τις πρώτες ελιές της οικογένειας στο χωριό, φτάνοντας σήμερα τα ίδια δέντρα να γεμίζουν τα limited edition μπουκάλια της Qoppa.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Αυτή την εποχή (ήδη από τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη) οι δύο αδερφές περνούν τις περισσότερες ώρες της μέρας τους στον ελαιώνα. Είτε βοηθώντας στη συγκομιδή, είτε ξεναγώντας, στο πλαίσιο των αγροτουριστικών τους δραστηριοτήτων, τους επισκέπτες τους από το Εξωτερικό. «Η ελιά χρειάζεται χέρια και οι εργάτες δεν φτάνουν. Μπορεί να είναι κουραστικό για εμάς αλλά είναι και ψυχοθεραπευτικό» παραδέχεται η Φρόσω. Τι κάνουν, λοιπόν επί το έργον; Απλώνουν δίχτυα, κοσκινίζουν, ξεσκαρτάρουν τους καρπούς, σακιάζουν τις ελιές και έπειτα τις πηγαίνουν στο λιοτρίβι περιμένοντας με αγωνία να βγει η πρώτη λαδιά, να τη δοκιμάσουν πάνω σε ζεστό ψωμί και στο τέλος να τη στείλουν για τους απαιτούμενους ελέγχους λίγο πριν την εμφιάλωση.

Δείτε τη συνέχεια στo Olivemagazine.gr.

πηγή: olivemagazine.gr – ΛΟΥΚΙΑ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ

Νέα διοίκηση απόκτησε το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών

Previous article

Κέντρο Πρόληψης Δίολκος: Βιωματικό σεμινάριο “Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.