1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Στις αρχές του 2026 θα τελειώσει το Φράγμα Ασωπού

0

Δύο σημαντικές ειδήσεις που αφορούν την Κορινθία προέκυψαν από την συνάντηση που είχε η βουλευτίνα της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Η πρώτη αφορά το Φράγμα του Ασωπού που συμπλήρωσε ακριβώς έναν χρόνο από την ημέρα που σταμάτησαν οι εργασίες (16 Νοεμβρίου 2022). Ο κ. Σταϊκούρας, αν και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, διαβεβαίωσε την κυρία Σούκουλη πως το έργο θα παραδοθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2026, δηλαδή σε δύο και κάτι χρόνια! Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή των νέων δικτύων του φράγματος, για τα οποία αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά η ανάθεση της μελέτης.

Η δεύτερη είδηση αφορά τα δυο αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Για τα πρώτο, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε πως εκτελείται κανονικά, ενώ για το δεύτερο (για το οποίο έγινε μεγάλη …φασαρία, καθώς απεντάχθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης), ανέφερε πως θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία στο φράγμα Ασωπού: Καμία εργασία δεν εκτελείται – Απολύθηκαν και οι 19 χειριστές μηχανημάτων (Βιντεο & φωτο)

Φράγμα Ασωπού: Σταμάτησε τις εργασίες & εκβιάζει για νέα σύμβαση η εταιρεία Άκτωρ

Δεκέμβριο του 2023 …και βλέπουμε έτοιμο το Φράγμα Ασωπού – τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα της Αποκεντρωμένης για την υδροδότηση Βέλου – Βόχας

 

 

 

 

Τι ετοιμάζεται να φτιάξει η Μητρόπολη στο Λουτρακίου

Previous article

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.