Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS κάνει λόγο για σοβαρά λάθη που παρατηρήθηκαν στην υπό διαβούλευση Μελέτη για τις Natura της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
«Σοβαρά λάθη στην υπό διαβούλευση Μελέτη για τις Natura της ΠΕ Πελοποννήσου – Αίτηση στο ΥΠΕΝ για διακοπή της διαδικασίας και επανάληψή της
Πώς μπορεί να συμμετέχει κάποιος στη διαβούλευση μιας μελέτης όταν σε αυτή υπάρχουν σφάλματα που εμποδίζουν τη συμμετοχή;
Από τις 30/8/2023 και μέχρι τις 31/10/2023 βρίσκεται σε διαβούλευση η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) 10β για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία (μέρος). Πρόκειται για μελέτη που ορίζει τις χρήσεις γης και τους περιορισμούς εντός των διαφορετικών ζωνών που περιλαμβάνει κάθε Natura στους συγκεκριμένους νομούς.
Comments