1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΠΟΨΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ελλείψεις και απολύσεις προσωπικού έκανε λόγο ο Γιώργος Ψυχογιός με αφορμή τις φωτιές σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους

0

Στο “Κόκκινο 105,5” μίλησε χθες για τη μεγάλη φωτιά στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός. Ο κος Ψυχογιός μεταξύ άλλων ανέφερε :

“Το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξε μια μεγάλη επέκταση, που οδήγησε και στην εκκένωση οικισμών, ενώ έχουν καεί πάνω από 30 σπίτια.

Δυστυχώς, οι εναέριες δυνάμεις που επιχείρησαν κάποια στιγμή μειώθηκαν δραματικά και αυτό άφησε πυροσβέστες και εθελοντές μόνους στο πεδίο και με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Για ακόμα μια χρονιά δεν υπήρξε καμία προετοιμασία με αντιπυρικές ζώνες και εξόδους διαφυγής από τους οικισμούς, δεν ενισχύθηκε με προσωπικό η πολιτική προστασία και δεν δόθηκαν πόροι σε δήμους και περιφέρειες.

Πιέσαμε τον Υπουργό ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό στην καταστολή της φωτιάς, αφού δεν έγινε η πρόληψη με όλα αυτά τα μέσα που έπρεπε, αφού αντί να προσλάβουν προσωπικό, απολύσανε από το 2019, πεντέμισι χιλιάδες άτομα.

Να ενισχυθούν και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής γιατί οι άνθρωποι έχουν κάνει υπέρβαση και είναι εξαντλημένοι..”

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Αυτοψία από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ στις πληγείσες περιοχές

Previous article

Τριαντόπουλος: Άμεσα η πρώτη βοήθεια στους πληγέντες από τις φωτιές στο Λουτράκι – Προχωρά η καταγραφή των ζημιών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.