ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κινέζοι δημιούργησαν μπαταρία 1.000 χλμ που φορτίζει σε 6 λεπτά ακόμη και σε πολύ κρύο

0

Η κινεζική startup Greater Bay Technology υποστηρίζει πως έχει δημιουργήσει μια μπαταρία, η οποία χάρη στη καινοτόμο τεχνολογία διαχείρισης θερμότητας και τα υπεραγώγιμα υλικά, που της επιτρέπουν να ζεσταίνεται γρήγορα σε κρύο καιρό, μπορεί να φορτιστεί από το 0% έως το 80% σε μόλις 6 λεπτά, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Η εταιρία ονομάζει την μπαταρία της “Phoenix” και υποστηρίζει πως αυτή προσφέρει αυτονομία έως 1.000 χλμ ανά φόρτιση. Χάρη στα υπεραγώγιμα υλικά που διαθέτει, μπορεί να θερμαίνεται από τους -20 βαθμούς Κελσίου έως τους 25 βαθμούς Κελσίου σε μόλις πέντε λεπτά, επιτρέποντάς της να φορτίζει και να αποφορτίζεται πιο αποτελεσματικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό στις ψυχρές περιοχές, καθιστώντας την μια τρομερή εμπειρία για τον χρήστη. Η μπαταρία Phoenix δεν αντιμετωπίζει μόνο τον μεγάλο χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκίνητων, αλλά και άλλα σημεία πόνου αυτών. Δεν έχει σημασία εάν είναι μια ζεστή ή μια κρύα μέρα, η αυτονομία της μπαταρίας Phoenix δεν θα επηρεαστεί,

δήλωσε ο Huang Xiangdong, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, που το 2020 αποσχίστηκε από την GAC και από τότε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η μπαταρία Phoenix θα είναι έτοιμη για παραγωγή μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια και θα τοποθετηθεί τόσο στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Aion, η οποία ανήκει στην GAC, όσο και σε αυτοκίνητα άλλων εταιριών.

Το πασίγνωστο ελληνικό τραγούδι που γράφτηκε για τον πόλεμο του Βιετνάμ το 1970

Previous article

Ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Λουτρακίου (VAS~VAL)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.