2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: «”Fake” τα στοιχεία για μείωση των εγγεγραμένων ανέργων», λένε οι εργαζόμενοι

0

«Οι αριθμοί δεν προκύπτουν από πουθενά» καταγγέλει η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων – «Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake ΔΤ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;»

Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα και το πλήθος των μακροχρόνια ανέργων (492.200) που επίσης μειώθηκαν αρκετά, προσεγγίζοντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2014, σύμφωνα με τη διοίκηση του Φορέα.

Τα στοιχεία αυτά όμως, τα χαρακτήρισε “fake” η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Οργανισμό, με επίσημη ανακοίνωση, τονίζoυν ότι είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται αριθμός ανέργων, χωρίς να δημοσιευθούν και τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη διοίκηση  της ΔΥΠΑ, αφού σημειώνουν ότι ο αριθμός αυτός «δεν προκύπτει από πουθενά». Γίνεται λόγος για «αυθαίρετη σύγκριση στοιχείων» και επιρρίπτονται ευθύνες στον Διοικητή του Φορέα, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

«Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων:

-Από πού αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς;

-Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake ΔΤ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;

-Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος!

1.035.580 οι άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα τελευταία δημοσιευμένα (Μάρτιος 2023) στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 20,6%, του εργατικού δυναμικού!»

Η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων με δεικτικό ύφος επισημαίνει ότι «ο ΟΑΕΔ έχει μοναδικό σκοπό τη στήριξη των ανέργων και την αντιμετώπιση της ανεργίας και δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε προεκλογικό γραφείο κανενός, ούτε επιτρέπεται να εφευρίσκει στοιχεία με ψηφοθηρικές προθέσεις»…

Πηγή: naftemporiki.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Υποδοχή δύο υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Μ-346

Previous article

Μπαίνει «φρένο» σε πλειστηριασμούς, τι αλλάζει με funds και servicers

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.